Létezik Európában is kapható magas fényerejű LED izzó E14 foglalattal?
A boltok kínálatában max. 380lm, de leginkább 230lm-es izzókat látok csak E14 foglalattal, holott E27-re van 1300lm feletti is.
Értem én, hogy nagyobb felület, hőleadás, blablabla...de átalakítottam egy ilyen 1300-ast E14-re és nem melegszik jobban.
Persze kínából rendelhető mindenféle, de sajnos minden 5. komment az, hogy bírták vagy egy órát és kiégtek. Jó lenne, ha lenne valami használható CE minősítéssel is.
Szerintem a kínai 1300lm lesz az EU-s 380 :)
Nekem legalábbis ilyen tapasztalataim vannak, bár nyilván nem nagy a minta.
"Értem én, hogy nagyobb felület, hőleadás, blablabla"
A gond az, hogy a kisebb foglalatban nem megy el a hő, hanem bent marad. Ezért nem bírják sokáig a valóban E14-esek. Ha átalakítóval berakod az E14-be az E27-et, attól még az elektronikai rész az E27-ben marad, nem a feleakkorában. Magas hőmérsékleten meg az alkatrészek hamarbb haláloznak el.
Ha 1300 lumenes izzót akarsz, nyilván nem zavar a méret. Ha nem zavar a méret, vegyél E27-es 1300 lumenest, tekerd bele egy E14/E27 átalakítóba, és úgy csavard be a mignon foglalatodba.
Találtam közben 700lm-eset, ez már kicsit jobb mint a többi plafonzseblámpa:
Volt még 760-as is, de sok különbséget nem láttam tényleges fényerőben és erre több a gari.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!