Csak nekem tűnik úgy, hogy általában a vidékiek igényesebbek a házaikra, lakásfelújításra, csinosítgatásokra mint a pestiek a sajátjukra?
Igazad van sok mindenben, nem is akarok veled vitatkozni azokban.
Amit én szeretnék kihangsúlyozni, az az, hogy nem szabad úgy általánosítani, ahogy a Kérdező teszi.
Van mindenféle ember falun és városon is, csak falun a látszatra nagyon adnak, a városi embert ez meg nem érdekli, mert nem foglalkoznak egymással.
Vidéken még az is nyalja a portáját kívülről, akit belülről megesz a kosz, vagy egyhetes vízben mosogat ronggyal vájdlingban a legyektől hemzsegő nyári konyhában, miközben a milliós konyháját a házban még az életben nem használta, csak szomszédpukkasztásra, dísznek, kivagyiságból van.
Ahogy fentebb írtam, Budapestről költöztem falura, ezeket itt látom, de biztos te is ismered ezt, mert tipikus falusi életforma, különösen az idősebb tősgyökeres falusiak esetében.
én aki lakás ill. házfelújításokkal foglalkozok, elmondanám hogy városban és vidéken is ugyan úgy vannak igénytelen prolik.
Bp-re egyébként jellemzőbb az igénytelenség, ha a lakások belsejét nézzük, a legtöbb helyen 10-15 éve nem volt festve, kosz és mocsok van minden helységben. pedig pénz lenne rá, csak a motiváció nincs meg hozzá hogy rászánják azt az időt még kifestenek és kitakarítanak.
vidéken inkább a ház amortizáció a jellemzőbb, ha nincs is pénzük az embereknek felújítani-korszerűsíteni, vagy menő beltéri dekor festékekre, mészfestékkel azért 2-3 évente kifestik a házukat.
viszont a vidék nem csak a Hortobágyi 100-200 fős mély falusiakból áll...
mert itt mindenki olyan nagy fröcsögéssel osztja az észt, hogy megy az általánosítás, közben meg ők általánosítanak vidék=parasztfalu :)
egy 20-30-40 ezres vidéki város is "vidék".
na de mind1 is, attól hogy itt mindenki habzó szájjal osztja az észt, a helyzeten semmit nem fog változtatni.
egy Bp-i férfi.
Itt eddig kulturáltan, egymás sértegetése és prolizása nélkül "beszélgettek" az emberek.
Az egyetlen, aki durván és fröcsögve "osztja az észt" az te vagy, vedd észre magadat!
#23 az már a te egyéni szociális problémád, hogy magadra vetted a mondókámat. nyilván nem ok nélkül, mert ha nem inged...tudod, simán csak átsiklasz felette.
a beszélgetés, meg nagyon messze áll a kulturálttól, ezért javaslom hogy fuss végig még egyszer a válaszokon, ezúttal figyelmesebben.
Nem volt mit magamra vennem, mert én eddig nem szóltam hozzá, ezt meg te vedd észre! :D
Te egyébként már felismerhető vagy minden fórumon a prolizásodról, a sértegetéseidről, a gyalázatos helyesírásodról és a tudálékos kinyilatkoztatásairól.
Próbálj meg egyszer úgy hozzászólni a témához, hogy nem másokat kritizálsz, hanem érdemben elővezetsz valami értelmeset, akkor súlya is lesz a gondolataidnak, nemcsak a bicskanyitogató stílusodra reagálnak az emberek.
Amúgy engem nem érdekel, hogy erre most mit fogsz "habzó szájjal fröcsögni" - hogy a szintednél maradjak - mert vannak emberek, akik hidegen hagynak, tehát részemről ne számíts válaszra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!