Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Csak nekem tűnik úgy, hogy...

Csak nekem tűnik úgy, hogy általában a vidékiek igényesebbek a házaikra, lakásfelújításra, csinosítgatásokra mint a pestiek a sajátjukra?

Figyelt kérdés
Nálunk vidéken mindenki nem csak hogy sokat tölt a kertben,hogy rendben tartsa,de belülről is szépen felújítgatja,nem hanyagolja el. Sok pesti ismerősöm köztük az én barátom is és a családja is mintha igénytelenek lennének. Sokszor még a falak sincsenek lefestve,régi rozsoga bútorok, a kert szinte gondozatlan,pedig megtehetnék. Nem elfogultság, csak valahogy ezt tapasztalom,holott itt nálunk nem gazdagokról van szó azért.

2017. jún. 27. 19:14
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
80%

Ugyanarról a vidékről beszélünk ahol az ízléstelen és giccses házfelújjítások ott éktelenkednek?

Nem tudom pesten mi a helyzet, de a vidéki igénytelenségről is lehetne mesélni.

2017. jún. 27. 19:25
 2/26 anonim ***** válasza:
100%

Vidéken azért kapkodják magukat, mert félnek, hogy megszólják őket, mert falun folyton egymással foglalkoznak.

Generációkon keresztül ez ivódott beléjük.

A pestiek meg leszarják, hogy ki és mit gondol róluk és nem foglalkoznak a másikkal, ... kivéve, akik vidékről költöztek fel, azok hozták magukkal ezt a "jó szokást", ahogy te is ezt teszed.

2017. jún. 27. 19:30
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Én falun élek. Nem igényes itt se mindenki. Ez hüleség. Meghát ha lenne is igény soknak csak a közmunka van
2017. jún. 27. 19:30
 4/26 anonim ***** válasza:
100%
Abban is van igazság amit a kettes ír. Ha valaki felújít az sokszor ösztönzi a szomszédokat is. Nehogy már ő meg lemaradjon.
2017. jún. 27. 19:51
 5/26 anonim ***** válasza:
37%

#2. Ne keverd a falut a nem pesti "vidékkel".

Szerintem nincs ilyen, mindenhol vannak igénytelen emberek. Az lehet hogy Pesten a kertre kevesebb idő jut, mert a közlekedéssel iszonyat sok időt elbaasznak. Városon belül 10 km-re eljutni olyan mint "vidéken" 60-70 km-re.

2017. jún. 27. 20:07
 6/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem csak annyit sikerült körmönfontan megfogalmaznod, hogy a Te pesti ismerőseid igénytelenek. Ennyi, semmi több.

Szakszóval: nem szignifikáns a mintavételed nagysága. :-)

2017. jún. 27. 20:12
 7/26 A kérdező kommentje:
Biztos nem szignifikáns, de némi igazság még kimutatható ebből a meglátásomból. Lehet nincs igazam,igaz. Egyébként nem az ízléstelen, giccses házakra értem és nyilván nem is a putrikra, olyanokra amik például az észak-kelet régióbeli megyéket jellemzi.
2017. jún. 27. 20:20
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem keverem 5-ös, pontosan tisztában vagyok a fogalmakkal.

A kérdés stílusa sugallta, hogy nem Győrről, Szegedről, vagy Debrecenről beszél a kérdező, hanem egy sima faluról.

Ott divat az, ha pl. lakodalom van az utca végén, mindenki átfesti a házát, nehogy lemaradjon a másiktól és ő legyen az, akinek "szutykos" a háza.

Egymást hergelik, egymást utánozzák, egymásra mutogatnak.

Én 46 év után költöztem Budapestről, egy Pest környéki faluba, tehát van összehasonlítási alapom mindkét oldalról.

Ezt a "házfestősdit" egyébként itt tapasztaltam ahol élek.:D

2017. jún. 27. 20:23
 9/26 anonim ***** válasza:
75%

Valóban igaza van a kettesnek, én budapesti vagyok, van balaton környéki faluban egy telkem, ha valamit csinálok, ki akarnak esni a kocsból, úgy bámulnak. A szomszédok olyan irigyek -nem tudom mire-, kitalálnak mindenféle fa@zságokat, holott semmit nem tudnak rólam. Följelentettek kerítésépítésért, már árulom a telket, mert iszonyat ami falun megy. Soha többet vidékre nem megyek.

Itt budán senki nem foglalkozik a másikkal, és ez így korrekt.

Azt sem tudom hogy hogy hívják a szomszédomat, nem is érdekel.

És mindenki megvan a másikkal.

Soha többet parasztország!

2017. jún. 27. 20:30
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
Én pont falun látom úgy, hogy rohadnak a házak, romokban az udvar, a házak belseje tele mindenféle giccsel, meg 30 éves bútorokkal..."nincs pénz". Meg ízlés se.
2017. jún. 27. 20:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!