Csak nekem tűnik úgy, hogy általában a vidékiek igényesebbek a házaikra, lakásfelújításra, csinosítgatásokra mint a pestiek a sajátjukra?
ez a feljelentgetés egy rohadt kommunista csökevény.
Ezek a parasztok még mindig visszasírják azokat az időket.
Nekem meg az tűnt fel, hogy a ház és az előkert az utca felől patyolat, aztán a hátsó udvar, ami az utcáról nem látszik, mocskos, rendetlen trágyadomb.
Retkes, elhanyagolt kutyával, csontsovány macskával, legyekkel, sárral, trágyalével, szeméttel, kidobott, de "valamire még jó lesz" ócskaságokkal, büdös budival.
Húsvétra lemosás helyett, minden alákezelés és lekaparás nélkül 1 óra alatt átmázolják a KÜLSŐ(!) ajtókat, ablakokat, de legfőképp a kerítést és ők a baromi "igényes" emberek, akik aztán megszólnak másokat!
Ne mondd Kérdező, hogy nincs igazam!
Az én falumra (Jenő) abszolút jellemző.
Egy fiatalodó falu vagyunk, városokból jönnek az emberek, egyre több helyen rendezett gyep, szép kerítés, igényesen felújított vagy új építésű házak...
Illetve Pátkai a fél rokonságom, ott ugyan ezt a tendenciát látom, főleg a présházas övezeteiben.
Akkor ezzel a mondatoddal te is ellentmondasz a kérdezőnek, aki azt állítja, hogy a városi (pesti) ember igénytelen.
"...városokból jönnek az emberek, egyre több helyen rendezett gyep, szép kerítés, igényesen felújított vagy új építésű házak... "
Pátkán is a pincesoron azért igényesek a pincék meg a nyaralók, mert VÁROSIAK vették meg.
Mert Pátka egyébként egy putris falu, azért nem vettünk ott nyaralót, mert amikor mentünk megnézni, jószerivel fehér embert nem is láttunk.
Így van, van cigány nem is kevés, de egy külön utcában laknak és egyáltalán nem balhéznak a helyiekkel... ahhoz bemennek Fehérvárra :D
Pátkaitól én még panaszt cigányra nem hallottam, teljesen nyugodtan élnek egymás mellett... de az ő utcájukat nem ajánlom túrista látványosságnak :)
De amúgy nem az "igényesség" szót használnám semmiképen... a vidék óhatatlanul is más mint egy város... funkciójában mindenben különbözik, így óhatatlanúl máshogy néz ki...
Itt jellemzően szinte mindenkinél úgy néz ki, hogy kerítés előtt az út mellett füves terület/árok... kerítés és ház közt kis virágoskert, ház előtt rendezett udvar, esetleg hintaágy, sörpad, hátsó kertben veteményes, illetve helyenként a kettő közt baromfiudvar... ahol nem igénytelenségből van trágyadomb, meg egyszer még jó lesz valamire "ereklyék" hanem mert ez hozzátartozik az állattartáshoz, az egyszer még jó lesz valamire cuccok nagy része pedig egy ilyen portán általában előbb utóbb tényleg kell is valamire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!