Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mihez van jogom?

Mihez van jogom?

Figyelt kérdés
Szomszédom nappalijának az ablaka, igaz, hogy tejüveg van benne az én teraszfalamba van. Ezt eltakartam egy szekrénnyel, hogy ne nézelődjenek át a teraszomra. Követelte, hogy vegyem el a szekrényt, mert nem megy a fény a nappalijának.
2017. jún. 9. 20:36
 1/10 anonim ***** válasza:
13%

Nem lehet ablaka közvetlenül a telekhatáron, a te ingatlanodra.

Még a közvetlen átszellőztetéssel is birtokháborítást követ el.

Kezdeményezheted a jegyzőnél, az ablak megszűntetését.

2017. jún. 9. 20:44
 2/10 anonim ***** válasza:
24%
jól írja az első válaszadó
2017. jún. 9. 20:51
 3/10 A kérdező kommentje:
A baj az, hogy 11 éve lakunk így, csak eddig nem foglalkoztunk vele mert nem használtuk a teraszt.Bicikliket tároltuk ott. A szomszéddal mwgromlott a viszony, a teraszt megcsináltattuk, hogy használható legyen. Az ablakuk pedig nagyon idegesít.
2017. jún. 9. 21:09
 4/10 anonim ***** válasza:
22%

Sajnos az eddigi válaszolók nem ismerik az új épitési szabályzatot.Joga van megfelelő nagyságú ablakot beépiteni.

4 et épitettünk be,szellőzés javitására ,és fény beresztésére .Felesleges ezen vitát nyítnod .

2017. jún. 9. 21:13
 5/10 anonim ***** válasza:
15%

15 évvel ezelőtt valóban nem volt rá lehetőség,még az üvegtéglára is nehezen.Most viszont kibontottuk az üvegtéglát,és ablakok kerültek be.Igaz a szomszéd háborgott,de többet nem tehetett ellene .

4 voltam .

2017. jún. 9. 21:18
 6/10 anonim ***** válasza:
94%
De a kérdezőnek is joga van odarakni a szekrényét ahová akarja. Nem az ő gondja, ha a szomszéd nem kap fényt.
2017. jún. 9. 21:47
 7/10 A kérdező kommentje:
Konkrétan az az én teraszomra nyitja rá a nappalijának az alakját. Nem akarom elhinni, hogy nem tehetek semmit és neki lenne igaza.
2017. jún. 10. 05:03
 8/10 anonim ***** válasza:
Lehet ott ablaka, de te meg odateheted a szekrényt.. De én nem szórakoznék szekrénnyel, tuját ültetnék oda.
2017. jún. 10. 13:10
 9/10 A kérdező kommentje:
Tuját nem tudok, mivel metlakizva van a terasz.
2017. jún. 10. 14:09
 10/10 anonim ***** válasza:
87%

"Most viszont kibontottuk az üvegtéglát,és ablakok kerültek be.Igaz a szomszéd háborgott,de többet nem tehetett ellene . "

A falutokban, idős magatehetetlen szomszédokkal ezt eljátszhattad, de próbálnád csak meg nálam!!

Kérdező!

Neked meg jogod van egy falat odaépíteni, mivel a saját telked.

és pont!

2017. jún. 10. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!