Sisa111 kérdése:
Jogom van megvédeni az ingatlanomat elektromos árammal a kerítésen belül?
Figyelt kérdés
Eddig 5 millió a károm, fizetni senki nem fizet, elég volt!! Keresem a leghatékonyabb módját a védelemnek!2013. jan. 22. 20:38
1/12 anonim válasza:
Sajnos nem. A bácsit is megbüntették aki három fiatalemberből egyet "leszedett", akik bemásztak a kertjébe.
2/12 A kérdező kommentje:
olyat hallottam, hogy változott a jogszabály.
2013. jan. 22. 20:43
3/12 anonim válasza:
Ha éjszaka mennek be akkor védheted a birtokodat, meg a saját testiépségedet, is megsebezheted a behatolót vagy a támadót is akár. Persze vezethetsz a kerítésbe áramot a telkeden belül persze, de tudtommal nem szabad nagyteljesítményüt, csak olyat ami jól megsokkolja az illetőt de mégsem öli meg.
4/12 anonim válasza:
5/12 A kérdező kommentje:
sajnos a link nem működik:(
2013. jan. 22. 20:57
6/12 anonim válasza:
Műxik...firefox legalább is nyitotta.
7/12 anonim válasza:
ha jól tudom csak úgy lehet védelemmel ellátni a kerítést hogy az látszódjon (pl szögesdrót, üvegcserepek, vagy az áramnál tábla képekkel mert a "gazsi" nem tud olvasni)
8/12 anonim válasza:
Jól látható helyen fel kell tüntetni, hogy a kerítésbe áram van vezetve. Így azt hiszem lehet, de azért nem árt hivatalosan utánanézni.
9/12 kovpet válasza:
A megelőző védelem csak nem halálos eszközre érvényes (tudtommal, de ne vagyok jogász).
10/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2013. jan. 23. 16:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!