Van közöttetek olyan, aki átszerződött a T-home-hoz a gáz és elektromos energia számláival? Tapasztalatok?
Én csak a telefon , net és tv számlát kaptam tőlük, mégis egy agyrém volt az egész!Nem győztem számlareklamációk miatt járkálni hozzájuk!Most Digis vagyok, és egyszerű, jól átlátható számlát kapok, az ár is annyi, amennyi a szerződésben, annyi a gond, hogy előre számláznak, de ez végül is mindegy, amúgy korrektek és semmi baj nincs velük.
Tudom, te mással kapcsolatos tapasztalatot kérsz, de én csak annyit tudok mondani, hogy a T-home az gáz...
2011. augusztusától a gáz-, 2012. szeptemberétől a villamos áram szolgáltatóm is a T-Home. Mivel régóta ez a cég a vezetékes telefon-, internet- és TV-szolgáltatóm: már a szerződés kezdetétől a magasabb kedvezményeket kapom. A kedvezmény nem a számla végösszegére, hanem az áram-, illetve gázdíjra vonatkozik - vagyis a különböző alapdíjakra, rendszerhasználati díjakra nem. (Meg kell érdeklődni, illetve a honlapon meg kell nézni, hogy Ön milyen szintű kedvezményre jogosult.)
A díjak -az is amiből a kedvezményt adják- hatósági árasak, tehát nincs olyan trükk, hogy másoktól magasabb díjból adnák a kedvezményt.
A gáznál (ahol a fűtési idény miatt nagy havi fogyasztáseltérések lehetnek) mód van havi mérőállás bediktálás, vagy havi egyenletes -de akár negyedévente változó mértékű- részszámlás fizetés választására. A villamos energiánál csak havi egyenletes részszámlás változat lehetséges. (Két leolvasás közt egyszer lehet a részösszeg csökkentését kérni -pl. energiatakarékos háztartási eszköz beszerzése miatt, vagy épületszigetelés következtében számottevően csökken a fogyasztás és nem csak elszámoláskor akarja hasznát látni a fogyasztó-, emelését többször is.)
Utólag számláznak -pl. a 2012. november 21. - december. 20. időszakról a számlákat e hónap közepén kaptam és a hónap utolsó hetében jár le a befizetési határidő.
Figyelmet fordítok arra, hogy minden számlám tartalmát, számolási módját ismerjem, így mindig is tudtam az energiaszámláimat is ellenőrizni. (Szerintem a legbonyolultabb a gázszámla - szolgáltatótól függetlenül, az elve miatt.)
Költöztünk is, de még nem volt problémám a T-Home számláival. (Más szolgáltatónál derítettem már ki a fogyasztókra hátrányos kerekítési gyakorlatot, nem a valós naptári napoknak megfelelő arányítást, alapdíj napátfedést stb.)
Megnéztem a 2013. január 1-től érvényes T-Home Üzletszabályzatokat: maradnak a kedvezmények az érvényes hatósági árakból. (Ezt én úgy értelmezem, hogy a rezsicsökkentés keretében csökkentett érvényes hatósági árakból.) Persze az is benne van -a régebbiekben is volt-, hogy a kedvezményeket módosíthatják, ha 15 nappal előtte értesítik a felhasználókat. Volt is rá példa, a gázkedvezményem nem egészen egy évvel az áttérésem után 8%-ról 5%-ra módosult.
Ügyelni kell a kedvezmény megállapításánál érintett számlák határidőig történő teljesítésére, mert annak elmulasztása kedvezménycsökkentéssel jár.
Kedves Pinkó!
Kételyem merült fel, miszerint váltanék szolgáltatót. Miért? Az üzletkötő havi egy számlaérték körüli megtakarítást helyezett kilátásba, megnézve a neten a kalkulátort, alig több mint félhavi számlának megfelelő kedvezményt mutatott. Ez már visszatetszést keltett bennem.
És nem látok garanciát arra, hogy 2 hónap múlva nem leszek ugyanott ahol most a számla végösszegét illetően.
És miért éri meg ez a leendő új szolgáltatómnak? Hallottam már olyan véleményt is, hogy csak le akarják húzni az embert.
Azért tettem ki a kérdést, hogy már a múlttal rendelkezők mit tapasztaltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!