Ha "elvileg" nem lehet hígítani a gázt, akkor miért van az, hogy nappal 12 perc alatt forr fel a víz, este meg 16 perc alatt?
1. köszi. Én is erre gondoltam.
Akkor nem hülyeség az elméletem.
Leírod, hogy valószínű kisebb a nyomás és emiatt forr fel lassabban a víz, majd mikor közlöm veled, hogy én is erre gondoltam, akkor lehülyézel?
Te normális vagy???
1. Nem téged hülyéztelek le - még Einstein is mondhat hülyeséget, senki nem tévedhetetlen.
2. Az a hülyeség, hogy nem vontad le a következtetést, hogy a "gázhígítás" elméleted nem helyes, vagy legalábbis további méréseket igényel a bizonyítás. Ha kisebb a nyomás, az nem a gáz hígítása, mint ahogy a kisebb víznyomás se a víz hígítása, csak nem jön annyi a csapból csúcsidőben. Ettől még a vízóra nem mér többet.
"miért van az, hogy nappal 12 perc alatt forr fel a víz, este meg 16 perc alatt"
Azért van mindez, mert csak órád van, hőmérőd nincsen.
Elfelejtetted ugyanis megmérni, hogy hány fokos volt a csapvíz. Aztán a gáz nyomását - a vételezés sebességét sem ismered. És a légnyomás adatokat sem írtad be.
Az már csak feltételezés, hogy remélhetőleg a melegítést ugyanabban az edényben végezted és a vízmennyiség is teljesen azonos volt!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!