Érdemes később vidéken élnem?
Imádom az Alföldet, a nyugodt falusi utcákat, a természet közelségét, az erdőket, a folyókat , a tavakat és a fürdés- illetve biciklilehetőségeket,az udvaron tartott háziállatokat, azt hogy az ember mindenkit ismer, nincsenek nagy épületek,gyárak (esetleg a falusi külső körzetében kint a határban). Már egészen kicsi korom óta lejártam(lejárok) a nagyszülőkhöz,dedszülőkhöz,unokatesóhoz.
Viszont születésem óta Budapesten élek. Nem rossz, mert rengeteg előnye van (milliónyi bolt,éttermek és étkezdék, bankok, orvosi rendelők, gyógyszertárak,BKK és minden más) de ugyanakkor zavar a tömeg, a sok leharcolt szakadt arc a városban, a pörgés és a kosz.
Jelenleg gimis vagyok, németül jól tudok és angolul is megértetem magam. Érdekel a természet,az utazás és a messzi országok.
Szerintetek érdemes lenne felnőttkoromban, mire már beutaztam több országot vagy sok helyen jártam és erősítettem a nyelvtudásom vidékre költöznöm?
Arra gondoltam, hogy olyan 50-60 km-re budapesttol, hogy mar tenyleg az igazi vidéken legyek, viszont budapesthez közel legyek, hogy bármikor fel tudjak ugrani ha
kell.
Gondolatok,érvek,ellenérvek?
Azt neked kell tudnod, hogy mi a legfontosabb az életedben.
Én csak a saját példámat tudom felhozni:
Gyerekkoromban kis falun éltem, de a szülői ház és nagy kert még most is megvan, tehát járok oda hetente legalább egyszer. Szeretem a helyet, de ott élni utálnék, mert semmit nem lehet elintézni, venni, stb. Minden apróság miatt egy komolyabb autóútra kellene vállalkoznom. A megélhetés is sokkal drágább. A napi munkába járásról nem is beszélve, ami leginkább csak kocsival megoldható.
Aztán egy közepes város paneljébe költöztem tizenvalahány évre. Amikor otthon voltam, akkor pár m2-en kellett lennem folyamatosan, miközben a szomszédok ordítozását hallgattam a falakon keresztül.
Közben Budapestre jártam iskolába egy darabig, plusz voltak ottani barátnőim. Rájöttem, hogy a budapesti tömegtől nincs borzasztóbb.
Végül egy közepes város külső részén találtam meg a nekem való helyet.
Családi házas környezet, de 5-10 perc autózással elérem a város minden pontját, ha bármit venni vagy intézni akarok. Vannak telkeim a zöldség-gyümölcstermeléshez.
Ha neked fontos Bp, akkor talán még közeli városig se kell elmenni, elég valamelyik peremkerület falusiasabb része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!