Mit jelent az, hogy távfűtés egyedi mérőórával vagy méréssel? Valójában gazdaságosabb-e egyéni szinten, mint a hagyományos távfűtés?
Távfűtés egyedi mérőórával azt jelenti, hogy minden lakás-
ban a radiátorokra felszerelnek egy mérőórát, ami úgy néz ki mint egy hőmérő, valamint egy hőfokszabályzót is felsze-
relnek, hogy tudd szabályozni a hőfokot. Na most ez idáig rendben is van, csak az a nagy helyzet, hogy pld. én egy földszinti lakásban lakom, alattam egy fűtetlen kamra, a szélső lakásoknál megint az a helyzet, hogy egyik oldalról biztos nincs fűtött lakás, tehát én egy szobába nyítottam ki a radiátort, a többibe el volt teljesen zárva, mégis az lett az eredmény, hogy én a fűtés szezon végén még ráfizettem az átalányra,a fölöttem lévő lakó visszakapott pénzt. Nálunk egy évig működött, utána megszüntették, nem jött be a dolog, SAJNOS!
Igen gazdaságosabb, de leginkább azoknak éri meg akik magasabban laknak, esetleg zárószinten. Ők kikapcsolhatják a radiátort és akkor is náluk 28 fok van. Mi sokáig alacsonyan éltünk, mindig fáztunk (max fűtéssel), míg a zárószintiek egy gatyába szaladgáltak fűtés nélkül. Most úgy hozta a sors, hogy fölköltöztünk zárószintre, télen kellemesen meleg van, radiátorok ki vannak kapcsolva. Tavaly a mérőóra segítségével 50 ezer Ft-ot spóroltunk meg.
Meg hát azért is jó, ha elutazol napokra, akkor lekapcsolod a fűtést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!