Ha leszigetelem ilyen szivaccsal a nyílászárókat hőtartás végett, de gázkonvektoros a fűtésem, kell félni szén-monoxid mérgezéstől?
Szerintem ha rossz lenne a konvektorod és szén-monoxid kerülne a levegőbe,akkor az nem szellőzne ki olyan kis résen.Ha pedig nincs is rés csak a hideg jön be akkor meg pláne nem.
Szén-monoxid vészjelző-t vegyél ha megteheted (10e forint),ha nem akkor vizsgáltasd meg a konvektort,de ha tud szellőzni és nincs eltömődve,szabad levegőre van kivezetve akkor semmi baj nem lehet,hiszen elég a gáz,a co2 vag co3 pedig a szellőzőn keresztül kimegy.Főleg ha nincs megrepedve a konvektor...de ha meg is van kicsit repedve (nálunk volt ilyen is) akkor is kiszellőzik,főleg ha hideg van kint.
A szén-monoxid színtelen,szagtalan és álmosságot okoz.Nehezebb mint a levegő ezért mindig a padlóhoz közel gyűlik össze...ha nincs is pénzed vészjelzőre akkor valami zárt mécsest (ami nem okoz tüzet) gyújts meg a padlóhoz közel. Ha elalszik akkor azonnal szellőztess ki,mert akkor szén-monoxid van a levegőben.A bányában mindig így nézték régen.
Szóval szigeteld le nyugodtan..
A szénmonoxid éghető. Ráadásul nem is nehezebb a levegőnél, esze ágában sincs lefelé húzódni, mert közel azonos a a sűrűségük.
A széndioxid nehezebb, és nem is éghető. Mellesleg a belsőégésű motorokban is jellemzően az képződik, mégis következetesen mindenki szénmonoxidot mond.
Egyvalamiben viszont én is tévedtem; nem 25, hanem legalább 40 éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!