Miért nincsen karácsonyi hangulatom? Mit csináljak hogy legyen?
Tudom még elég korán van ehhez, de nekem karácsony napján sem szokott jó hangulatom lenni. Nem olyan a karácsony mint régen, gyerek fejjel imádtam ez volt a kedvenc ünnepem:hozta a Jézuska a fát, ajándékok, szeretet, karácsonyi filmek, sütés, főzés, karácsonyi zene...
De az utóbbi két-három éveben annyira más lett, már nem élvezem úgy mint régen. 17 éves vagyok a nővérem 18 és már nincs meglepetés, már most tudjuk, hogy miket fogunk kapni karácsonyra, de fenn kell tartani a látszatot ugyanis van egy hét éves öcsénk és neki ez még varázslatos, ő még hisz benne. Persze mi már nagyok vagyunk és nem akarjuk elvenni tőle ezt az érzést, de mit csinálhatnék hogy nekem is hasonló érzéseim legyenek mint amikor kicsi voltam? Vagy ez már soha nem lesz ugyan olyan? Mit csináljak hogy jobb legyen? Mivel tegyem varázslatossá a szüleimnek, a nővéremnek és magamnak a karácsonyt?
"nincs meglepetés, már most tudjuk, hogy miket fogunk kapni karácsonyra"
Talán a tudott dolgok mellé, lehetne készülni jelképes kis meglepetésekkel. Nem állítom, hogy a régi, varázslat érzés visszajön. De a meglepetés várás kellemes izgalma fűszerezheti az ünnepet...
Nem hiszem, hogy ettől lenne karácsonyi hangulat, hogy kapsz valami meglepetés ajándékot.
Én felnőttként is szeretem. Szeretem a szépen feldíszített fát. Már azt is szeretem, amikor járjuk az árusokat, hogy kiválasszuk a legszebb fát. Imádom feldíszíteni. Szeretem a Karácsony előtti időszakot is, a forralt borozást, sült gesztenyézést.
Ez egy nyugodt, békés időszak a számunkra. Végre otthon lehetünk hosszabb ideig, együtt. Az ünnepeket alatt otthon vagyunk, majd meglátogatunk barátokat, rokonokat, nem kényszerből, hanem olyanokat, akikkel szeretünk együtt lenni. Jó kipihenni év végén a munka fáradalmait.
Felnőttként is lehet meglepetést szerezni és kapni is. Nekem is van, hogy meglepetést kapok, de volt már olyan, hogy megkérdezték, hogy van-e valami, amit szeretnék, mert akkor azt kapnám meg, hogy mindenképpen jó legyen, pl. ruhák esetében. De akkor is kaptam mellé valami kis apróságot, hogy legyen meglepi. Ezekre oda lehet figyelni felnőttként is. Én igyekszem mindig meglepetést adni a másiknak. De igazából nem az ajándékozástól lesz jó a Karácsony. Az ajándék csak egy kis jelkép, hogy a másik gondolt rád. Nálunk nincs nagy több százezres ajándékozás. Nem veszünk óriás tv-t, stb. És csak a legszűkebb családon belül ajándékozunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!