Hogyan tudom végleg megszüntetni a penészedést?
Télen mindig penészedik a ház falai belűről. Mit tudok vele csinálni.hogy ne penészedjen. Minden második évben festhetem a falakat. Lent a sarkokban meg fent a mennyezet kezd penészedni, és végig az egész falon. Elég csúnya, és egészségtelen is. Ráadásul asztmás is vagyok.
Olvasgattam neten a higroszabályozású szellőztetésről is, de kétségeim vannak felőle. A ház kívülről be van szigetelve 6os hungarocellel.
Ha nincs rendes szellőzés, akkor a szigetelés csak félmegoldás. Csökkenteni tudod a plafon penészedését, de a falaké ezzel nem csökken.
Nézz meg egy harmatpont-táblázatot, ott meglátod, hogy hány fokos levegő, hány fokos felület, hány % páratartalom esetén képződik páralecsapódás, ami a penész feltétele.
Vagy még több szigetelést kell felraknod, vagy felfűteni 5 vagy valahány fokkal a lakást, vagy fokozni a szellőzést.
Nálunk is nagyon durván penészedett minden nem csak a fal, meg folyt a víz az ablakról csempékről, mert egymás mellett van a fürdő meg a konyha, és minden pára bent maradt a házban.
3 Hete raktunk a fürdőbe egy kis páraérzékelős elszívó ventilátort, akkor lemostam a penészt is kíváncsi leszek elő jön-e megint, de a vizesedés már elmúlt azóta nem kellett törölgetni az ablakokat.
Azt még nem tudjuk hogy ha nagy hidegek lesznek mennyire jön majd be a hideg a ventilátornál, de most még nem érezni annyira hogy ez miatt hidegebb lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!