Mosó és szárítógép vásárlását fontolgatom kis lakásom magas páratartalma miatt. Ezzel szeretném elkerülni a penészedést, esetleg a nyílászásóba szerelhető szellőztető is szóba került. Vélemények?
A szellőző biztos segít, nekem van.
A többire nem tudok válaszolni. (Az a kW inkább kWh lesz, szerintem).
a gáz miatt nálunk is van szellőző. ilyenkor bent teregetünk, bár magas a páratartalom, de sehol sem csapódik ki és nincs penész sem.
szellőzőn nem sok meleg megy ki, fűtésen nem venni észre. van párafüggő is, ez alacsony páratartalomnál bezár, felette kinyit.
Télen viszont többet ér a szellőztetés...
A ruhák nem jelentenek nagyon sok párát, a főzés sokkal durvább s persze az ember is. Plusz nem értek a szárítógépekhez, nem tudom, az hova teszi a párát...
A szellőztető nekem speciel nem szimpatikus, nagyon sok milliót költöttünk arra, hogy jól zárjon a ház s a szellőztetésen is látszik, hogy a kinti levegő beengedése nem ér nagyon sokat pára szempontjából (legalábbis nálunk, ahol 70% a páratartalom, magasabbnál látványosabb a dolog), persze a kicsi is jó, fagyban pedig azért hatékonyabb a szellőztetés. S a frissebb levegő is jó.
De mi inkább maradunk a párátlanítógépnél. Később párátlanító klíma és a végén hővisszanyerős szellőztetőrendszer lesz.
Nem tudom, a szellőztetőt le lehet-e csukni, elég durva, ha nagy páratartalom esetén kinyit vagy eleve nyitva van és még párásabb lesz a szellőztetés miatt, ha történetesen esős nyári nap van (a tavalyi év volt ilyen, nyáron nagyon rövideket szellőztettünk, mert anélkül is nagy volt a páratartalom, s a párátlanító csak még nagyobb meleget csinál, kibírhatatlan lett volna).
Igen, máskor is szoktam írni. De nálunk nincs nagy baj, amióta kiszáradt a ház, sosincs penész :)
Kovpet, a ház akkor penészedik, amikor megvannak a feltételei, akár nyáron is. A fal nálunk sosem penészedett, jó a szigetelés. A hideg falon lecsapódó víz miatti penészedés más dolog, az téli jelenség s nem kell hozzá nagyon magas páratartalom sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!