Mitől függ és mennyibe kerül egy gázmérőhelynek az EPH (Egyen Potenciálra Hozás) hálózatba bekötése és jegyzőkönyve?
Társasház gázvezetékrendszerének az
új jogszabályoknak megfelelő átalakításáról van szó. Kétféle árat ad meg a kivitelező, bruttó 20.000 Ft/1 db jkv. ill. 10.000 Ft/1 db jkv. Ez utóbbi ár a lakásokban lévő gázmérőhelyre vonatkozik.
Bocsánat, de én ebben akkor nem kívánok részt venni. Nekem egyszer volt egy megrendelőm, aki meg kívánta tudni, pontosan milyen 20 Ft-os tételekből áll össze a 3000 Ft-os ár (hát, ez rég volt), nem is jelentkeztem többé nála. Aztán, mikor a városban mindenkitől kért árajánlatot, és az enyémnél csak nehezebbeket kapott, hagyott vagy öt üzenetet - de ez már csak a történet élénkítő sallangja.
Ez nem így működik. Mindenkinek más a rezsije, innen kezdve...
Hogy csak pár tételt említsek, végzett az illető egy 200 eFt-os tanfolyamot (mármint a szakképzettségen kívül!), vett egy 300 eFt-os műszert, évente kell neki 3 továbbképzésre járnia, melyek mindegyikéért 70 eFt-ot számláz a rendező, stb. Ma már az a rémhír járja, hogy ha a jegyzőkönyvön szabványszámok szerepelnek, akkor a Szabványügyi Testület megkéri azt, hogy bizonyítsa be, hogy nem jogtalanul ismeri a szabványt, az éves netes hozzáférés is kb 70 eFt most - de ez is csak egy színesítő sallang.
Keress mást.
itt leírni az EPH kialakítását elég hosszadalmas. A lényeg, hogy minden nagyobb fémszerkezetet bekötnek,(víz, gáz, fűtés csövek, fürdőkád, zuhanytálca -ha műanyag akkor az elfolyócső egy fém toldalékát stb) és mindezt a védővezetővel és földeléssel is -tömören. A kivitelezést és még sok előírást a szabvány határozza meg, azt itt tárgyalni nem lehet.
Egy árral nehéz vitatkozni, mindenki annyit kér amennyit akar, szabd árak vannak [link]
+ vezeték+ kiszállás+ szerelési díj+ jegyzőkönyv ár+ akármi még. Sajnos 2-3ezerért senki nem megy ki, nem tölti vele az időt. Jön az adózás.........
#12-es!
Ilyesmi válaszra gondoltam...
Ebből már valami közelebbit is megtudni, magáról a munkáról.
KÖSZÖNÖM!
Az ajánlott "irodalmakban" talált rövidítések jelentése?
"PE - N vezető" ~ poli-etilén - fém????
"TN rendszer" ~ ???
"GMBSZ" ~ valamilyen SZabvány...
RE:# 8
A belinkelt fotón éppen egy szabálytalan megoldás látható, de azt kell mondjam, a szakma jelentős része (is) átsiklik fölötte.
"Fotón? Megoldás?"
Nincs nagy választék, csak a 4-es válaszban van egy fotó linkelve.
Az látószervi képességekkel nem titkolható el sokáig, csak ugye így kezdődik, hogy
RE:#8
és nem értem, miért lettem én megszólítva.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!