Hogyan tudnám megszeretni a főzést?
32 éves vagyok, nő.
Hetente öt napot legalább 12 órában dolgozom, így nincs túl sok időm sem, és utálok is főzni (kevés sikerélmény, albérletben egyedül meg nem volt minek, imádom a pizzát.)
Most a férjem főz, nagyon kreatív, szereti is csinálni, istenien is csinálja, de babát várok, szeretném valahogy átvenni tőle a stafétát.
Nincs valami ötletetek, hogyan tudnám megszeretni?
Nem értem, emberek hogyan tudnak ezért rajongani.
A múltkor sütöttem pl. piskótát, nagyon finom lett (meggyes) de nem éreztem semmi sikerélményt, pedig ezt állítólag elég nehéz megsütni. Nincs késztetésem sem, hogy megosszam valakivel a receptet, vagy kérjek valakitől..
Levesekhez hozzá se tudok kezdeni, de egy pörköltet vagy fasírtot zöldbabfőzivel összedobok (nagyjából három órámba kerül, mert piszmogok nagyon.)
Mit csináljak másképp?
Ezt nem lehet megszeretni.Nekem két gyerkem van és utálok fözni.Mindig én fözök mert kell de egyszerüen utálok.
nekem sincs sikerélményem még akkor sem mikor a párom vagy a gyerekim megjegyzik hogy milyen finom.Egyszerüen ilyen vagyok.Minden nap fözök már több éve de utálom.
Ha babát vársz, akkor minek akarod tőle átvenni a stafétát? Hidd el, ha megszületik, annyi időd se lesszk hogy virslit főzz. (Még én is az ebédfőzés előtt állok a 4 hetes babámmal, és valószínűleg pizza lesz. :-( ) Inkább élvezd a férjed főztjét, és engedd, hogy legalább ennyivel besegítsen a háztartásba.
Megszeretni akkor tudod, ha 1) sikerélményed van 2) örömet tudsz vele szerezni másoknak, a férjednek, mert látod, hogy élvezettel ezsik.
És ne várj azonnali, hatalmas eredményeket. A férjemet 1 éve tanítom főzni, és még csak most kezdi élvezni.
párom is "utált",egészen addig amig el nem kezdtünk közösen főzőcskézni...meg "rájött",hogy közben tud kostolgatni...
konyhában tevékenykedni most is csak olyat,amiközben ehet,de azokat legalább kedvvel csinálja...
amugy probálj meg gyorsabban elkészithető kajákat csinálni,3 óra főzés után nekem életkedvem nem lenne:d
1 óránál tovább tartó főzésbe bele se kezdek (azt kivéve mikor utána még sül a sütőbe magának 2 órát)
Nem akarlak elkeseríteni, de a főzést vagy szereted, vagy sem. Én mióta az eszemet tudom, utálok főzni. Most vagyok 48 éves, minden nap főzök, de alig várom, hogy túl legyek rajta. Engem leginkább az zavar, hogy röghöz kötött tevékenység, szóval a konyhában kell állandóan téblábolni.
A férjem nekem is szeret főzni, naná, ő csak akkor csinálja, ha kedve van hozzá, nekem pedig muszáj-tevékenység.
Jaj, ne lombozzatok le:)
Arra már rájöttem, hogy csak a férjem nélkül tudok főzéshez kezdeni, mert jóindulattal ugyan de mindenbe beleszól, hogy ő ezt amúgy csinálná... persze kukta tudok lenni mellette, de az kimerül a zöldségpucolásban.
Pont azért próbálom majd átvenni a stafétát, mert elvileg lesz időm:) Meg hát, a jó feleség főz, meg ilyen sztereotípiák....
próbálkozz könnyű kajákkal, vagy találj ki te valami egyszerű, de nagyszerűt.
nekem komolyabb érzelmeim sosem voltak a főzéshez, tudok néhány kaját (spenót, pizza-full home made-, hagymaleves, pörkölt, sült kolbász krumplival tepsiben) szóval nem ilyen "3sorba fér ki a neve, ki se lehet mondani" típusúakat, hanem könnyen, gyorsan elkészíthetőeket.
örülök, ha a párom megdicsér, h finom, gyakran ő is segít (krumplit pucolni) :)
ha nem szereted, akkor bízd az uradra, ha neki ez nem teher és nem rója fel.
a babának viszont mindenképpen jó lenne, ha te főznél, mert sokkal olcsóbb és egészségesebb mint a bolti.
egy tejbegríz még nem a világ és a gyerekek imádják. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!