Az "A" osztályú energiatakarékos izzók sokat javítanak a fogyasztáson? Mik a tapasztalatok?
Hosszú távon veszed észre a dolgot, de az ára nem feltétlen térül meg azonnal.
Én nekem pici lakásom van 40 négyzetméter. Amikor belekezdtem egy felújításba akkor minden lámpatestet és izzót lecseréltem energia takarékosra. Kb 1 év után amikor jött a végelszámolás akkor észrevettem hogy az ár picit alacsonyabb de annyira nem. Persze sok kicsi sokra megy alapon gondolkozom így örültem a dolognak. Én alapból nem fogyasztok sok áramot csak a legszükségesebb dolgokat üzemeltetek. Általában laptopot használok, de ha csak pár dolgot akarok megnézni a neten arra ott a telefonom. A TV-t nem hagyom áram alatt ha nem használom, TV-zni is csak hétvégén szoktam amikor úgy van rá időm. A villanybojlert is úgy használom (80 liter) hogy minden második nap fürdés előtt bekapcsolom 2 órával, fürdés után hagyom még picit melegíteni a vizet aztán lekapcsolom, másnap is simán van meleg vizem. Mosogatáshoz külön kis vízmelegítőm van azt is csak 2 naponta üzemelem be. Mosni hétvégén szoktam fehéret hetente, színest kb 10 naponta vagy ahogy összegyűlik egy adag. Mikrohullámú sütőt használom rendszeresebben meg a hűtő az ami folyton megy. A hűtőm szintén energia takarékos, alkalmi vétel volt a munkahelyemen amikor bezártak egy kisebb csarnokot és fillérekért adtak el mindent amit lehetett. A hűtő is csak egy éves volt amikor megvettem a cég oda adta a garancia papírt meg mindent. Az energia takarékos dolgoknak az az előnyök hogy tényleg minimálisan fogyasztanak nincs akkora áramfelvétel igényük, és hosszabb az élettartamuk.
Az energia takarékos égők nem sokat fogyasztanak.egy 100w os égő annyit fogyaszt,mint közel hasonló 5 energiatakarékos .A nagyobb fogyasztásu háztartási gépek mellett nem nagyon tünik ki a kis fogyasztású égők használata .1 mosogatógép,mosógép,mikró,villyanybojler,csak 1 órával üzemeljen többet,máris elnyeli a megtakaritást .
Persze hogy jó ez,mert sok esetben akkor is ég a lápa,ha nem is kellene.A ledek a magas árukhoz képest nem hozzák a várt eredményt.Amelyik lednél már látni is lehet,az nem 3-6 w os ezek max éjjeli lámpákba valók .Valaki írta,a szobába vagy 8 at rakott fel,mert mindent külön kellett megvilágitani .A nagyobb teljesitményűek,főleg amelyek nem gagyik ,többszöröse a kompaktoknak .Hiába a megadott használati idő,ha felénél már 1/3 ad vesztinek a fényerejükből is .Mindennek csak a jó oldalát irják,reklámozzák .A kompaktok is hasonló használati időtartammal vannak irva ,és ha cserélni kell idő előtt,3 at is veszek 1 led árán .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!