Mi jut eszedbe Ózdról?
Ózdon születtem, és ott éltünk a rendszerváltásig. Akkor a munkanélküliség elől menekültünk fel Pestre, még éppen időben.
A hely maga gyönyörű. A hegyek, a levegő, a kanyargós szerpentinek mind szép emlékeket ébresztenek bennem. (Friss jogsival látogattam haza egyszer, és az úton többet tanultam, mint az összes vezetéstechnikai órámon együttvéve! :) )
A nagymamám Cipóban lakik, így az a hely egy biztos pont az életemben. Sok más rokon is lakik Ózdon.
Van sok szép emlékem, kedves ismerősök, szép történetek. Tény, hogy nagy a szegénység, és vannak olyan részei Ózdnak, ahová soha be nem tenném a lábamat, legfeljebb páncélautóban, és az is igaz, hogy némelyek azt hiszik, hogy nekik mindent szabad. De ha az ember jó helyen keresgél, akkor nagyon jól érezheti magát Ózdon.
A Rió diszkó valóban központi hely, mint ahogy a kis pizzériák, beülős klubok, biliárdtermek is azok. Esténként érdemes autózni egyet a városban, sok fiatal is ezt teszi. :)
Aki viszont családos, és nyugalomra vágyik hangos zene helyett, az hatalmasakat kirándulhat a hegyekben (már ami még maradt belőlük a falopások után).
Aki autóval megy Ózdra, az vigyázzon a szerpentineken (nagyon élesek a kanyarok), és a kis falvakban, ahol a kerékpárosok, és a gyalogosok öngyilkos dolgokra képesek az úton!
18:47 Igazigaz.
Igen én tettem fel a másik kérdést is... csak oda nem érkezett elég válasz. =/
Elég szomorú hogy sok embernek "ózd rossz oldala" van előtérbe... :S
:)
nekem tetszik Ózd. Igaz most picit megállt a város, de szerintem ez sok helyen így van.:)
Imádok itt lakni...a barátok, a család, és maga a hely miatt is. :) szerintem vannak nála sokkal rosszabb helyek is. Sok szép rész van itt, és a környéken. Aki még nemjárt itt, annak nagyon ajánlanám :).
Én a Március 15 út felett, a Baranyai utcában lakom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!