Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hány fok van most nálatok a...

Hány fok van most nálatok a lakásban?

Figyelt kérdés
Kertes ház/téglalakás/panel?

2016. jún. 22. 22:07
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Most telefonált a szomszédom Mo-ról, hogy be szeretne költözni az egyik (lakatlan szobánkba, amíg ilyen dögmeleg van. Állítólag nincs egészen 22 fok nálunk. Itt Németországban most 26,8 fokot mutat a szobai hőmérő. De sebaj! Vasárnapra már csak 17 fokot mondanak, lesz alkalma a falaknak lehűlni.
2016. jún. 24. 12:16
 22/31 anonim ***** válasza:
*az egyik (lakatlan) szobánkba
2016. jún. 24. 12:17
 23/31 A kérdező kommentje:

Én is szívesen beköltöznék 22 fokba :D

Ma egyébként már alulról súrolta a nappali hőmérséklete a 29 fokot, de itt a közelben ment el kora este egy zivatar, aminek a szele kicsit hűtötte levegőt és a párát is kivette, így már "csak" 27-28 fok van és végre a levegő se olyan fülledt. Ma 36 fok volt kint, holnap tetőzik a hőség, aztán vasárnaptól lehűlést mondanak végre :)

2016. jún. 24. 22:02
 24/31 anonim ***** válasza:
Nálunk ma már 30 fokra módosult a nappali hőmérséklete a tegnapi 29-ről, és kb. olyan mint a szauna, borzasztó ez a pára. A holnapi naptól előre rettegek. És gondolom, hogy a vasárnapi lehűlést is csak éjjel kapjuk majd. Gyűlölöm a nyarat!
2016. jún. 24. 22:19
 25/31 anonim ***** válasza:

26 fok (pedig este nyitva volt az ablak), 70%-os páratartalom. Na ilyenkor van gond. Elérjük a penészzónát s a közérzetet rontó szintet és a szellőztetéssel se érek sokat (most nem tudom, mi a kinti helyzet és nincs is táblázat a fejemben)... Miközben én is termelem a párát a légzéssel. Nincs mit tenni, ha egyszer nincs párátlanító klímám. De az olykor 70% még istenes.

Van párátlanítógépem, amivel hamar 30 fokosra tudnám forrósítani a szobát, de a pára akkor se lenne kicsi... Csak télen jó, de akkor szuper, mert nincs extra költsége, amúgyis villannyal fűtök.

De most szavam sincs, pár éve volt egy iszonyúan esős nyár. Bejött és lehűlt az iszonyúan párás kinti levegő... Brutálisan párásított minden szellőztetés (hacsak nem volt egy rövid szárazabb vagy hűvösebb időszak). Örültünk, ha csak 70%-os volt a pára. Igyekeztünk olyan keveset szellőztetni, amennyit csak lehet, de ugye, a levegőt muszáj felfrissíteni...

2016. jún. 24. 22:37
 26/31 A kérdező kommentje:

Úgy látom nálatok is a párával van nagy gond, a hálóban ma reggel 27°C mellett 80%(!!!)-os párát mértem, e táblázat [link] szerint ez 37 fokos hőérzet. Most napközben már nem volt olyan fülledt az idő, így délután is szellőztettem, még ha be is engedtem egy kis meleget, legalább csökkent a páratartalom. Most este a széllel szárazabb levegő érkezett, így már csak 60% körül van a nedvesség.

Attól félek, hogy ez még csak a kezdet és sokkal durvább hőhullámok lesznek idén, ahogy tavaly is. Egyébként én jól bírom a meleget, egyet kivéve: a melegben alvást, 17-18 fokban tudok legjobbat szunyálni, és 24-25 fölött már nehezen alszom el.

Muszáj lesz most már klímát venni.

2016. jún. 24. 22:56
 27/31 anonim ***** válasza:
Pont az imént néztem, a tegnapi 26,8 fok mára 27,3-ra módosult.
2016. jún. 25. 10:49
 28/31 anonim ***** válasza:
Reggel 28 fok bent... Nem tudom mi lesz itt estére. Ennyit jelentett a panelszigetelés, 2 nap haladékot :)
2016. jún. 25. 11:16
 29/31 anonim ***** válasza:

Ma végre felkeltem reggel, mászkáltam kint, remek idő volt 9-kor, szellő, fák :) Bár a sétámon nincs árnyék, de ekkor még nem volt gond a tűző napon sem. Addig jó, amíg estétől reggelig kellemes hőmérséklet van kint is...

A pára mára csökkent, sokkal jobban bírom a közel 26 fokot. Igazából semmi bajom vele most.

Viszont este nehezen aludtam el, melegem volt. Ami ugyan alapesetben álmosít (ifjan bejárós voltam sokáig és védekezésképpen fejlesztettem ki az alvást a buszon tűző napon utazáshoz), de néha mégiscsak zavar.

De ezt a hőmérsékletet még meg tudom szokni. 26-nál több pedig úgyse lesz a szobámban.

Az alsó szint melegszik, már 24 Celsius fok fölött van, ami persze kellemes.

2016. jún. 25. 13:00
 30/31 anonim ***** válasza:
Helyzetjelentés... Nappali, tartja magát a 30 fok, és már a hálóban sincs 24, már ott is 27. Éjjel semmit nem aludtam, kint mászkáltam az udvaron éjjel 1-kor, még akkor is 29-et mutatott a hőmérő. Pusztulat! Asszem ennyit arról az előrejelzésről, hogy az idei nyár hűvösebb lesz a megszokottnál. :(
2016. jún. 25. 17:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!