Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hány fok van most nálatok a...

Hány fok van most nálatok a lakásban?

Figyelt kérdés
Kertes ház/téglalakás/panel?

2016. jún. 22. 22:07
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
Kertes ház ,kocka betonblokk tegnap már 26 fok volt. Mindenhol redõny szigetelés nincs. De van légkondi be is kapcsoltam így 22 lett.
2016. jún. 23. 05:46
 12/31 anonim ***** válasza:
24
2016. jún. 23. 08:14
 13/31 A kérdező kommentje:
Reggelre kellemes 24-25 fokra hűlt nálam (volt egy kis huzat), viszont most már újra 26 körül van mindenhol.
2016. jún. 23. 09:52
 14/31 anonim válasza:

28-30 úgy, hogy le van Húzva a redőny, légkondi nincs. Kertes ház.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye.

19/f

2016. jún. 23. 11:26
 15/31 anonim ***** válasza:

Félig tégla, félig beton lakás. Tehát beton szerkezetes, tégla válaszfalas vagy mi.

Észak-déli tájolású.

Redőny nincs család miatt, de én se bírom a félhomályt, nyűgössé tesz, elálmosít, fejfájást is okozott már!

Mondjuk hosszú távon, egyedül lakva szeretnék redőnyt, mert a meleget se bírom. Majd LED-del világítok.

Éjszaka nem lehet szellőztetni a zaj miatt.

Még tartja magát a 28 fok.

Pár hét múlva 30-32 fok lesz a lakásban, lényegében szeptemberig. Amikor vihar jön és kint leesik 15-20 fokra, folyamatosan szellőztetünk, én a szobámban akár pulcsiban ülök. Így egy kicsit visszahűl pár fokot a következő kánikuláig.

Az ilyen lakásokba - redőny ide vagy oda, nyilván a legtöbb helyen van és használják - kell légkondi, főleg a zaj miatt, éjjel nem lehet egy hűtő szellőztetést tartani. Éjfélkor még nagyon meleg van kint is a betondzsungel miatt, hajnal 3-4-5 körül jó.

2016. jún. 23. 14:13
 16/31 anonim ***** válasza:

Nappali 29 fok, egész nap éri a nap, redőny nincs, csak sötétítőfüggöny, és reluxa. A hálókat szerencsére csak úgy délelőtt 10-ig éri a nap, ott most 24-25 C van. Nekem már az is nagyon meleg 20-21 fokban szeretek aludni. Azt hiszem szükségünk lesz egy klímára.

(Kertes ház)

2016. jún. 23. 17:00
 17/31 anonim ***** válasza:

A 15. hozzászóló felé részvétem, itt este már csodálatos levegő van mostanában, házak is alig vannak, szabadon fúj a szél, ha fúj... Úgyhogy elég hamar lehűti a 25-re forrósodott (nekem ez kegyetlen) szobát is. Másutt eleve 23 van, lenge öltözékben kicsit fázom a konyhában, de ezt nem panaszként írom. Alugni kell nekem a legmelegebb (ellentétben pl. a fürdőszobával, ahol általában télen sincs fűtés), tegnap cseréltem csak le a téli pizsamámat.

Az éjszakai szellőztetést még nem alkalmazzuk, nem kell, maximum az én szobámban, de ott 3 és 9 között, mert nincs szúnyogháló s későn fekszem. Át kéne állnom korábbra.

A fényvisszaverőket felraktam, de így is majdnem 25 fokos a szobám. Most épp a délnyugati nagy ablak nyithatós részén süt be a nap, beleütközik a sötétítőfüggönybe, s félhomály uralkodik a szobában, nem valami agyfrissítő stílus, de azért nem nagyon sötét, azt nem bírnám.

A 25-öt pár hét alatt meg tudom szokni, sokkal feljebb pedig úgyse megy. Nem győzök örülni neki.

Azért később majd lesz klímánk, számomra a 23 fok ideális nyáron s a 20 télen. 2-3 fok rengeteget számít. Mondjuk nem muszáj itt lennem a szobámban egész nap, az is segíteni tud.

2016. jún. 23. 17:09
 18/31 anonim válasza:

Nálam 22 fok van jelenleg, nincs légkondi, a titok, nagyon jól szigetelt a ház, itthon néha fázok is rövidnadrágban :)

Kertes ház. 60 négyzetméter, télen meg 12000 volt a fűtés a leghidegebb hónapban, melegvizzel együtt.

Hátránya oda kell figyelni a szellőztetésre, mert nagy a belső pára és akkor penészednek a dolgok

2016. jún. 23. 18:15
 19/31 A kérdező kommentje:

#15: javaslom a redőnyt, nálam csak a hálókban van, ott hidegebb is van 2-3 fokkal, ilyenkor nagyon jó szolgálatot tesz. Nem kell annak mindig leengedve lennie :)

#17: Cserélhetnénk házat, itt gyakorlatilag nyáron nem megy soha 25 fok alá a hőmérséklet, még több nap hűvös után sem, egyszerűen beáll mindig annyira. Mondjuk nekem az már jó.

#18: Nálam is van szigetelés, csak lakásnál túl sokat nem ér nyáron (télen persze nagyon jó szolgálatot tesz, nekem is 10-15 ezer között van a legnagyobb gázszámlám (80 m2), de kertes háznál gondolom más a helyzet.

Egyébként most már itt is 27-28 fok van bent, de most valahogy egész jól bírom. Kint sajnos még 29-30, úgyhogy ablakot se lehet nyitni egyelőre :(

2016. jún. 23. 20:46
 20/31 anonim válasza:
1. emeleti panel, a műanyag (pár éve cserélt) nyílászáróknak köszönhetően még egész tűrhető a hőmérséklet, klíma nincs. Nappal a redőny lehúzva. Jelenleg 26 fok van a szobában.
2016. jún. 23. 21:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!