Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért érezhetem kicsinek a...

Miért érezhetem kicsinek a házat, és mit tehetnék?

Figyelt kérdés
van vidéki kisvárosi környezetben egy családi házunk, szüleim élete munkája van benne. nagyon rég néztem a tervrajzot de ha jól emlékszem 96m2-es, elég fura az elrendezése mert egy régi parasztházhoz lett hozzáépítve később téglaépítésű helyiségek, 3 szoba van benne anyáéké 16,4m2 (ez tölt be egy ilyen nappaliszerűséget is mert az nincs külön, az én szobám 15,3 és egy harmadik kicsi szoba 12valamennyi, az összes többi helység előtér, kis konyha főzőfülkével, fürdőszoba külön wc, és a szobám előtti kis befalazott rész külön bejárati ajtóval ami a parasztház terasz része volt valamikor amolyan előtér2 szerepet betöltve. én ebben élek 25 éve. kérdezhetnétek mégis mi a probléma? igaz megvan szinte minden csak kicsi. zavar a szűkösség, hogy a főzőfülkében vagy a fürdőben nem fér meg szinte két ember, kerülgetjük egymást, mintha minden egy emberre lett volna szabva mikor hárman élünk benne az egész olyannak érződik mintha egy szűkös panellakás lenne szinte. és szobámban is nem érzem hogy lenne elég hely. fura mert régebben ez így nem tűnt fel. nem vagyok klausztrofóbiás. gyakorlatilag ha kihúzom az ágyat, meg a szekrénysor, számítógépasztal és egy íróasztal, két nagy fotel amit nem lehet máshova tenni elvesz rengeteg helyet és alig lehet mozogni mintha csak egy kis kamra lenne. anyáéké sem érződik nagynak hogy benne van két ágy. tudom hogy emberek meg tudnak élni huszonvalahány négyzetméteres garzonokban, és lehet nem kéne panaszkodnom egy szót sem de én ebben a helyzetben tehetnék valamit hogy komfortosabbnak érezzem legalább a szobámat?
2016. jún. 11. 19:57
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem kell mindent bent tárolni, ami nem fontos, azt tedd ki a tárolóba vagy ha van, régi mosókonyhába. Ha nem vályog a fala, polcokat is felszerelhetsz, oda lehet pakolni pl. a könyveidet. Régi, nagy, nehéz bútorokat is lehet cserélni elemesre, sokkal kevesebb hely kell hozzá.

Én egy 100 m2-es régi házból költöztem 56 m2-be, igaz, ez tetőteres. Nem érzem se kicsinek, se szűkösnek, minden a ház beosztásától és a berendezéstől függ. (A réginek pocsék volt a beosztása).

2016. jún. 11. 21:30
 2/2 anonim ***** válasza:

ha vastag vályogfalak vannak az sokat elvesz a belső térből

meg a nagy szekrények fotelek is

2016. jún. 13. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!