Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Valaki lopja a vizet? Vagy...

Valaki lopja a vizet? Vagy valami gond van a hálózattal?

Figyelt kérdés

Barátnőmmel összeköltözünk októberben és minden héten írjuk a rezsinket. május 9-én észrevettük, hogy 2-9 között a szokásos 200-250 liter helyett 658,5 liter folyt el (azon a héten a fölöttünk lévő lakó felújította a fürdőszobáját) 9-17 között 285 liter fogyott el. (13-án csináltam egy fényképet a vízóráról és ahhoz képest 17-én 6,7 literrel többet mutatott) 17-23 között megint 520 liter fogyott el. Próbaképp délben leírtuk a mérőállást egy papírra mielőtt elmentünk bevásárolni, és amikor visszajöttünk majdnem egy literrel többet mutatott. Ebéd közben hallottuk, hogy valaki engedi a vizet/lehúz valamit és láttuk, hogy forog az óra (4 deci ment el). Felhívtuk a vizeseket, ők azt mondták, hogy házon belül intézzük el a dolgot. Felhívtam a közös képviselőt, aki rögtön át is jött, majd teljesen lekezelően viselkedve elkezdte fitymálni a wc tartályt (novemberben elkezdett csöpögni a tömítés mentén és édesapám tanácsára bekentük gumiám pasztával, hogy ne csöpögjön addig, amíg ő át nem nézi), valamit igazított benne, és mutogatta, hogy most nem forog, majd belekötött abba, hogy miért van a wc-n egy pont begipszelve (barátnőm édesapja a fűrdőszobában felrakott egy új tükröt és véletlenül átszakította egy ponton a falat (a közel 20 éves pályafutása és több száz hasonló munkája után nem gondolta, hogy valahol ilyen vékonyra is megcsinálják)) Mert nem így nézett ki, amikor ők átadták (tőle vettük). Majd amikor elment, felment a felettünk lakóhoz árulkodni. Miközben hallottuk, hogy beszélgetnek kétszer is elindult az óra, egyszer 5 deci, majd 3 deci fogyott. Beszéltünk a felettünk lévővel is, de ő tagadja, hogy ők lennének és "hívjon szakembert, mert így nagyon sokba is kerülhet, ha nem tesznek valamit".

Igaz, hogy néha volt egy pár kiugrás (pl. miután átvettük és mindent áttakarítottunk), de sose érte el a 600 litert a heti vízfogyasztásunk, pláne kétszer egy hónapban.

2016. máj. 23. 14:55
 1/4 anonim ***** válasza:

A vízmüvekkel beszéljetek, mert ha az óra más fogyasztót is mér, nemcsak titeket, az az ö hatáskörük.

De ne betelefonálva, hanem írásban, ajánlott levélben reklamáljatok.

2016. máj. 23. 15:30
 2/4 anonim ***** válasza:
Nagyon egyszerű a megoldás. Zárjátok el a vizet, ha valaki lopja, akkor előbb-utóbb panaszkodni fog. De ha csak néhány deciről van szó, akkor szerintem itt másról lesz szó. Egy vécét lehúzni is legalább egy liter.
2016. máj. 23. 17:04
 3/4 anonim ***** válasza:

Panelben a vízmű csak a főmérőt nézi, a lakásokban lévő egyedi mérő nem érdekli, az csak arra való, hogy a főmérőn mért mennyiség árát ez alapján dobják össze a lakók.

A szomszédtól vizet lopni nem könnyű, de mindenre volt már példa a világtörténelemben.

Pl. mikor lakásszövetkezetnél dolgoztam, akkor találtak két szomszédos lakást, ahol keresztben voltak bekötve a villanyvezetékek a közös falon, és a két lakó az egymás áramát fogyasztotta. Úgy derült ki, hogy az egyik lakásban született egy baba, és beállítottak neki egy villanyradiátort, a szomszéd meg csodálkozott, mitől ugrott fel a fogyasztás. Aztán eszébe jutott, hogy mikor tapétázáskor lekapcsolta az automatát, az egyik konnektorban akkor is volt áram. Kipróbálták, és a szomszédban lekapcsoláskor nem volt áram.

Tehát ilyen esetleg nálad is előfordulhat a vízzel, ha a szomszéd lakással szimmetrikus a vizes blokkod, de direkt lopásra nem nagyon van esély.

A pár deci inkább olyanra mutat, hogy valaki enged egy pohár vizet vagy megöblít egy kést főzéskor.

2016. máj. 24. 09:00
 4/4 gomzoli ***** válasza:
Egyébként, ha ketten éltek a lakásban, a heti 5-600 literes (havi 2-2,5 m3) fogyasztás nem hogy nem sok, hanem kifejezetten takarékos, vannak sokan, akik a dupláját elhasználják.
2016. máj. 24. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!