Ideiglenes lakcímre bejelentkezhetek a tulaj aláírása nélkül amennyiben kerítek két tanút?
A lakas tulajdonosai (fiúm szülei) nem jarulnak hozza az ideiglenes cimre valo bejelentkezesemhez.
Kb egy éve költöztem össze a sráccal és most járt le a korábbi ideiglenes címem, ami a szomszédps kerületbe szólt.
Ügyintézéshez nyilvánvalóan nagyon kéne a lakcímkártya, mert a körmömre égnek a dolgok.
Olvastam, hogy két tanú nevével, lakóhelyével és aláírásával rendelkező okirattal igazolod, hogy jogosult vagy a lakás/szoba használatára, szintén nem kell a szállásadó aláírása. Ez megfelel a valóságnak?
Az okitatot hogyan képzeljem el? Milyen kitétel szükséges hogy ez megvalósuljon?
A lakcímbejelentéshez a tulajdonos aláírása kell. Máshogy nem megy.
Esetleg, az az információ segíthet, hogy a tulajdonosnak nem kell jelen lenni személyesen az aktusnál, és az ügyintézők nem írásszakértők... ;-)
Nem vagyok megelégedve a lehetőségekkel sajnos.
Röhögnék, ha nem lenne szükségem arra, hogy elintézzem a saját ügyeimet, de így inkább csak káromkodok és remélem, hogy az ostoba vénasszony magára borít valamit ami forró és/vagy nehéz.
Képzeld el ha valaki a mi tudtunk nélkül bejelentkezne és hozna a postás neki valami értesítőt mert ezt a címet adta meg. Ott állnék a kapuban mint az ökör és csak néznék hogy ki s mi az akinek az akármije jött az én címemre.
Az biztos hogy ráírnám hogy hibás a cím és utána már hívnám is hivatal ügyfélszolgálatát.
Vettünk egy bontásra érett házat a telek miatt és igen meglepődtünk az építési engedély intézésénél hogy a néni nem mondta hogy 3 unoka oda volt bejelentve de külföldön élnek. Nem pár forint volt mire törölték a lakcímnyilvántartóból és elkezdhettük az építkezést.
#14 nem kell ahhoz bejelentett lakcím, hogy bárki bármilyen levelet odaküldessen. Nem is kell túldramatizálni a helyzetet. A levelet "címzett ismeretlen" jelzéssel kell visszautasítani, ennyi.
A lakcímrendezési eljárás (alias lakcímfiktiválás vagy "kényszerkijelentés") pedig illetékmentes.
Az idióta magyar törvények miatt amíg valaki nem saját tulajdonban lakik, addig a lakcímbejelentése az ingatlan tulajdonosának jóindulatán múlik. Hiába kötelező, hiába elég hozzá a bérleti szerződés: ha a tulajnak nincs ínyére a lakcímbejelentés, akkor úgyis eléri, hogy ne legyen bejelentve a lakcímed (végső esetben kidob a lakásból). Megteheti, ugyanis nincs szankció.
Érdekességképpen: Németországban újabban a magyar szabályozáshoz hasonlóan kell egy igazolás a bérbeadótól a lakcímbejelentéshez (régebben nem kellett!), csakhogy amelyik bérbeadó ezt nem állítja ki két héten belül, az 1000 eurós büntetést fizet.
És csak akkor tudja meg valaki, hogy milyen jók a szigorú törvények a lakónyilvántartásra, ha olyan országban él, ahol még kötelező bejelentkezés sincs.
És valaki, vadidegen, ismeretlen név, bemondja az ember címét lakcímnek, és elkezdik zaklatni a végrehajtók, a bank, a hitelkártyások, és nem hiszik el, hogy soha nem is hallottak az emberről. És még az sem számít, hogy név alapján egész más fajta ember lehet.
Jobb a szigorú törvény, mármint a rendes embereknek.
Mostanában olyan üzletág is létrejött hogy valakinek van pénze és befekteti.Vesz 5 lakást és havonta beszedi a bérleti díjat és vidáman él.
Simsliskedni nem érdemes (fű alatt megoldani) mert csak hiteles szerződéssel tudod kitenni ha probléma van vele.
Ezt csak azért írom mert én és a családom a két kezünkkel téglánkét építettük fel a családi házunkat. Megnéznénk hogy kit jelentünk be erre a lakcímre.
homo ludensz : akedves anyós ellehetetleníti az én életem és rajtam keresztül a fiáét is mert mivel ő a közvetlen környezetem.
Az ideiglenes lakcímet a koleszra is bejelentettem korábban és nem lett a nevemre iratva a kollégium, ahogy mmost sem lenne rám iratva tőle a kégli :)
Viszont orvoshoz se tudok elmenni, nem férek hozzá befizetett szolgáltatásokhoz, stb.
De persze nyilván sorozatgyilkos vagyok meg kokainnal kereskedem + szabadidőmben prostituáltakat futtatok és amikor a jakuzák keresnének hogy behajtsák a lét itt fognak kopogni először Pesten és elviszik a festett tányérokat a falról. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!