Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Valaki megtenné h leirja...

Valaki megtenné h leirja lépésrol lépésre hogyan legyrn egy lepusztult kertes hazam h költözhessünk az önkormányzatiból? 1 gyerek van

Figyelt kérdés

Ha papir kell bejelentett munkárol akár napi 8 oras netto 200 ezreses is tudok mutatni. Fél éves munkaviszonyrol is van tudok eb igazolast kapni.

Felénk egy lepusztult ház 5-6 milla "csak".

Kéne egy haditerv.

Mennyi legyen a fundában ahhoz hogy csokkal es funda kölcsönnel, lehetőleg banki hitel nélkül lehessen házam a lehető legalacsonyabb törlesztővel.

Egyedülállo vagyok és amatőr ilyen témában de itt már megfulladok és káros a gyereknek is egy szoba konyhásban felnőni.

2016. ápr. 30. 17:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

ez mindenkinél így működik.

nézd a másik oldalt: a bank adjon neked pénzt előre, a semmire? mi a garancia, hogy te abból házat veszel, és nem eliszod?

egyébként sem te kapod meg a pénzt, ha házat veszel, hanem a bank egyből az eladónak fizet!

a szerződést pedig úgy kell megírni, hogy beleírjátok, hogy banki kölcsönnel fizetsz, ha a bank nem adja meg a kölcsönt, akkor téged semmi felelősség nem terhel, az adás-vétel meghiúsul.

2016. ápr. 30. 19:18
 12/18 anonim ***** válasza:

azt írod, banki hitel nélkül legyen házad a lehető legalacsonyabb törlesztővel.

ha nem akarsz banki hitelt, akkor mit akarsz törleszteni?

az egy dolog, hogy milyen jövedelmet tudsz igazolni. de mennyit keresel valójában? van egyáltalán munkád? mert a leírásból úgy tűnik, hogy csak van egy haver, aki kiállít neked egy jövedelemigazolást.

van egy rossz hírem: ebbe bele fogsz bukni. több milliónál már nem elég a papír. fel fogják hívni a munkahelyed, és érdeklődnek, valóban ott dolgozol-e, hitelesek-e az adatok.

konkrétan én magam is ki tudok tölteni egy formanyomtatványt (sok banknak saját formanyomtatványa van a jövedelmigazoláshoz), és mivel minden nap ügyfelezek, a cég pecsétje ott van az asztalomon. de hiába írok be egy kamu összeget (ami nem mellesleg okirathamisítás, szóval számolj a büntetőjogi oldalával is a dolognak!), ha felkeresik a cég bérszámfejtőjét, egyből lebuknék.

vagy őt is megkérnéd, hogy hazudjon?

volt itt egyszer valaki ezen az oldalon, aki hisztizett, hogy a cég semmi ilyen adatot nem adhat ki a dolgozóról. nos, ez igen egyszerű: ha nem adják ki, akkor nem kapsz hitelt. a bank egyszerűen el fogja utasítani a kérelmed indok nélkül. (ahogy nagyon sok egyéb esetben meg is teszik!)

hiszen ha valóban ott dolgozik az illető, és valóban annyit keres, és ez az információ szükséges egy hitelhez, akkor semmi oka nincs eltitkolni ezeket az adatokat, sőt az együttműködés hozzásegíti őt egy hitelhez.

szóval ahhoz, hogy egyedülállóként megkapj egy több milliós hitelt, egy igen jó fizetés kell.

2016. ápr. 30. 19:24
 13/18 A kérdező kommentje:

Én hivatalosan lennék bejelentve.ahogy a nav felé is fizetve lennének a járulékaim.

A bank amig nem kalkulal addig azt sem tudom mekkora hitelosszeget kapnék.szoval nem arrol van szo hofy a semmire adna a bank hanem hgy en hogyan nezzek házat a semmire.

Es azert mentem bankba attol fuggetlenul hogy bankhitel nem kellene mert a csokot csak bank igenyelheti meg, a funda meg nem.azoval mindenképpen rajtuk keresztul kell mennie a dolognak.

Csak most megálltam itt hogy hozzak adásvetelit meg eb igazolast a csokhoz es ez miatt most nem tudom mi van.

2016. ápr. 30. 19:37
 14/18 anonim ***** válasza:

azért annyira nem a semmire nézel, mert a jövedelmed alapján, és a ház vételára alapján a bankok kalkulátorai megmondják, hogy mi a helyzet.

vagy bemész, megmondod, mit szeretnél, és az ügyintéző vagy azt mondja, hogy jó eséllyel menni fog, vagy azt, hogy semmi esélyed sincs rá.

ne problémázz ezen ennyit, adás-vételi nélkül nem lehet hitelkérelmet elindítani, és pont.

nem a hitelhez nézünk házat, hanem a házhoz nézünk hitelt!

ez az igazolt jövedelem valós??? mert továbbra sem úgy beszélsz róla, mintha igazi munkád lenne. dolgozol te egyáltalán?

annyira nem vagy képben, pedig ilyen alap dolgokat ma már egy tini is tud, aki még sosem vett házat.

2016. ápr. 30. 19:48
 15/18 anonim ***** válasza:

gondolkodj kicsiben, hátha így megérted: volt már valaha áruhiteled, vagy bárkinek a családban? először kiválasztod a tévét, amit meg akarsz venni, és arra kéred meg az áruhitelt.

nem pedig fordítva, hogy megmondják, mennyi áruhitelt kaphatsz, és te ahhoz keresed meg a legjobb tévét. ez így nem működik.

2016. ápr. 30. 19:49
 16/18 A kérdező kommentje:

Utolso köszi.csak kis dolgoknál egy az elado es hitelképesség vizsgálo, illetve a kettő kapcsolatban van.

Amugy meg dolgozom.csak van lehetősegem magasabbra bejelentetni magam.

Meg ugy hallottam hofy szoktak olyat csinálni hogy a szerződesre magasabb vételárat irnak a valoságnál hogy nagyobb hitelhez jussanak.

Ez mire jo?

Es milyen hasonlo dolgok vannak még?

2016. ápr. 30. 21:09
 17/18 anonim ***** válasza:

szoktak ilyet, konkrétan én is így vettem a házam.

de ez nem olyan egyszerű.

csak akkor van értelme, ha fennáll a lehetősége, hogy nem kapsz elég hitelt.

egyrészt az eladónak is bele kell mennie. sokan nem mennek bele, mivel csalás.

az ügyvéd segítsége is kell, hiszen ha aláírod, hogy nem 6, hanem 8 millióért veszed a házat, akkor az eladó követelhet tőled 8 milliót bírósági úton is, ha te csak 6-ozt adsz át. ezt úgy csináltuk, hogy a különbözeti 2 millióról írtunk egy kölcsönszerződést, amit aztán összetéptünk, mikor összejött a hitel. itt is elbukhat, mert az ügyvéd is mondhatja, hogy nem csinál ilyet.

a harmadik problémás pont, hogy mennyire értékeli az értékbecslő az ingatlant. ha ő csak 6 milliót ír a papírjára, akkor ti hiába írtok 8 millióról szerződést, a bank nem azt fogja figyelembe venni.

nekem szerencsém volt, az értékbecslőnél volt egy másolat a szerződésből, mivel őt a bank küldte. nem kekeckedett, ráírta ugyanazt az összeget, amiről a szerződés szólt.

ja, egyébként ez az egész arról szól, hogy ezzel a kis trükkel tudsz magadnak papíron önerőt igazolni.

hiszen úgy írjátok meg a szerződést, hogy a vételár 8 millió, amiből te már 2 milliót átadtál előlegként, készpénzben.

így a bank látja, hogy van önerő, és te csak a aradékra kérsz hitelt. azért kellett a fentebb említett kölcsönszerződés, hogy ha mégsem jönne össze az adásvétel, akkor én ne követelhessem azt a 2 milliót az eladótól.

aki nincs benne, annak kicsit átláthatatlan lehet.

nekem sosem lett volna házam, ha ez akkor nem jön össze, mivel otthonról el kellett jönni, és nem volt önerőm. volt egy közepes fizetésem, amiből mehettem volna albérletbe, de akkor meg nem tudtam volna félretenni semennyit, hogy egyszer majd legyen önerőm. így ezzel a trükkel csináltam magamnak önerőt, így megkaptam a hitelt, van egy házam, és a sajátom törlesztőjét inkább fizetem, mint egy albérletet, ami sosem lesz az enyém.

2016. ápr. 30. 21:27
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2016. ápr. 30. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!