Két csengőt egybe lehet így kötni?
Figyelt kérdés
Linkben mellékeltem egy rajzot (a nyomógombhoz 230v megy ki tudom nem szabványos, de biztonságosan van megoldva). Szóval így megszólalna rendesen mindkét csengő?
A reduktort lehet kötni 5 vagy 8 voltra is. A boltban a 8-at javasolták. A két csengő közt kb 20 méter távolság van a feszültség esés végett sem gondoltam hogy jó lenne a 8 volt, viszont egy nyomógombról akarom mindkettőt üzemeltetni.
2016. febr. 27. 18:41
11/21 anonim válasza:
A bekötés működne, de nem egy elfogadható megoldás. Egy reduktorral is működne.
12/21 anonim válasza:
Működni működne egy trafóval is csak jelentősen lecsökken a csengők hangereje mert egy trafó nemtud ellátni rendesen csak egy csengőt. ha valakinek ez a hangerő megfelel akkor persze meglehet csinálni.
13/21 A kérdező kommentje:
Értem, és hogyan lehetne elfogadható?
2016. febr. 27. 20:36
14/21 A kérdező kommentje:
Igen azt is mondták a boltba hogy külön trafót vegyek hozzá mert gyenge lesz az ereje egyről és tönkre is mehet a reduktor. (Nem tudom...lehet egyszerűbb lett volna ha sima c-sínbe pattinthatós csengőrelét veszek, szerintem az is van ennyire hangos.)
2016. febr. 27. 20:39
16/21 anonim válasza:
20:44! Ennél amit belinkeltél egyrészt állandóan megy a trafó 220 voltos primer ága folyamatosan fogyastja az áramot, másrészt meg itt is egy trafó lát el árammal két csengőt, tehát gyengén fognak szólni a csengők.
17/21 anonim válasza:
Elméletileg jó, és ebben a kapcsolásban nem számít a feszültség esés, mert a 20m-es vezeték az 230V-on van, ott meg egy ilyen csengőtrafó alig vesz fel áramot, és nem lesz számottevő a feszültség esés. Ha kültérre megy a nyomógomb ott nagyon kell figyelni, hogy megfelelő legyen a védettsége.
18/21 A kérdező kommentje:
Elárulom elsőnek (annak ellenére hogy nem javasolták) megpróbáltam úgy bekötni ahogyan a linkelt rajzon van és nagyon gyengén szólt a távolabbi csengőm.
2016. febr. 28. 10:01
19/21 anonim válasza:
20/21 anonim válasza:
Ha nem megy 8 V-on az első link szerint, akkor a csengők nem megfelelők. Húsz méter nem egy olyan távolság, ahol akkora feszültségesés lenne. Hacsak nem ellenállás huzalt használsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!