Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Két csengőt egybe lehet így...

Két csengőt egybe lehet így kötni?

Figyelt kérdés

Linkben mellékeltem egy rajzot (a nyomógombhoz 230v megy ki tudom nem szabványos, de biztonságosan van megoldva). Szóval így megszólalna rendesen mindkét csengő?

A reduktort lehet kötni 5 vagy 8 voltra is. A boltban a 8-at javasolták. A két csengő közt kb 20 méter távolság van a feszültség esés végett sem gondoltam hogy jó lenne a 8 volt, viszont egy nyomógombról akarom mindkettőt üzemeltetni.

[link]

2016. febr. 27. 18:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
A bekötés működne, de nem egy elfogadható megoldás. Egy reduktorral is működne.
2016. febr. 27. 20:24
 12/21 anonim ***** válasza:
Működni működne egy trafóval is csak jelentősen lecsökken a csengők hangereje mert egy trafó nemtud ellátni rendesen csak egy csengőt. ha valakinek ez a hangerő megfelel akkor persze meglehet csinálni.
2016. febr. 27. 20:31
 13/21 A kérdező kommentje:
Értem, és hogyan lehetne elfogadható?
2016. febr. 27. 20:36
 14/21 A kérdező kommentje:
Igen azt is mondták a boltba hogy külön trafót vegyek hozzá mert gyenge lesz az ereje egyről és tönkre is mehet a reduktor. (Nem tudom...lehet egyszerűbb lett volna ha sima c-sínbe pattinthatós csengőrelét veszek, szerintem az is van ennyire hangos.)
2016. febr. 27. 20:39
 15/21 anonim ***** válasza:
9%

[link]

Így kösd be.

2016. febr. 27. 20:44
 16/21 anonim ***** válasza:
20:44! Ennél amit belinkeltél egyrészt állandóan megy a trafó 220 voltos primer ága folyamatosan fogyastja az áramot, másrészt meg itt is egy trafó lát el árammal két csengőt, tehát gyengén fognak szólni a csengők.
2016. febr. 27. 21:25
 17/21 anonim ***** válasza:
Elméletileg jó, és ebben a kapcsolásban nem számít a feszültség esés, mert a 20m-es vezeték az 230V-on van, ott meg egy ilyen csengőtrafó alig vesz fel áramot, és nem lesz számottevő a feszültség esés. Ha kültérre megy a nyomógomb ott nagyon kell figyelni, hogy megfelelő legyen a védettsége.
2016. febr. 27. 21:35
 18/21 A kérdező kommentje:
Elárulom elsőnek (annak ellenére hogy nem javasolták) megpróbáltam úgy bekötni ahogyan a linkelt rajzon van és nagyon gyengén szólt a távolabbi csengőm.
2016. febr. 28. 10:01
 19/21 anonim ***** válasza:

Remélem látható a rajz, ez a jó bekötés.

[link]

2016. febr. 28. 10:02
 20/21 anonim ***** válasza:
Ha nem megy 8 V-on az első link szerint, akkor a csengők nem megfelelők. Húsz méter nem egy olyan távolság, ahol akkora feszültségesés lenne. Hacsak nem ellenállás huzalt használsz.
2016. febr. 28. 14:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!