Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyi ideig kell sütni a...

Mennyi ideig kell sütni a bundás kenyeret?

Figyelt kérdés

2016. febr. 18. 13:23
1 2
 1/12 anonim válasza:
Amíg nem lesz szép barna.
2016. febr. 18. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
Aranysárgára szoktam .
2016. febr. 18. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
Kb 1-2 perc. Amíg szép színe lesz.
2016. febr. 18. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim válasza:
64%
Forró olajba tedd és 1-2 perc. Valaki ropogósan szereti szinte barnán, én meg sárgán kevesebb ideig sütöm.
2016. febr. 18. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:

Kicsit másképp, olaj nélkül:

Ugyanúgy beleforgatod a tojásba (én vegetát teszek bele meg egy kis tejet), aztán egy picit kiolajozott tepsibe sűrűn egymás melle teszed őket. Magas hőfokon addig sütöd, amíg szép aranybarna nem lesz.

Kevés olaj, nincs büdös, nem kell felette ácsorogni.

Kicsit más, mivel nem tocsog az olajban. :)

2016. febr. 18. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Bakker! Összefutott a nyál a számban. Megbeszélem a nejemmel, és ma este az lesz a vacsi.
2016. febr. 18. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
Rajta egy kis reszelt sajttal.
2016. febr. 18. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

Hmmm, nem elvetendő ötlet :D


Ha nagyon barnára sütöd, akkor kesernyéssé válik a szélein, meg kemény is lesz néha a héja. Tehát amikor már nem folyik rajta a tojáslé, ill. még nincs túl nagy kontraszt a tojássárga és a bundabarna között. De ki hogyan szereti :)


Mivel olajban az alja sül, ezért azt nem látod, úgy egy perc után fordítsd meg. A másik oldala már gyorsabban sül, mivel már átmelegedett, erre figyelj.

Érdemes pár réteg papírszalvétával vagy kéztörlővel bélelni a tányért amibe rakod a kész bundást, az felszívja az olaj egy részét.

2016. febr. 18. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Az olajtól tényleg olyan émelygős lesz, ezért nálunk általában vagy zsírban, vagy fele-fele keverékben sül, még felesen is ehető.


Egy praktika: szikkadt (tehát legalább 2 napos, nem túl puha) kenyér kell hozzá, az a tojást sem szívja fel annyira, nem lesz rántottaszerű (amit nem szeretek), hanem jó sült íze lesz, és forró anyagba kell tenni, hogy gyorsan süljön (úgyis csak a tojásnak kell sülni, sötétre, a belsejének egyáltalán nem), és így az olajat felszívni sincs annyi ideje.

2016. febr. 19. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:

Én kevés zsírban sütöm, mert az nemcsak egészségesebb, mint az égett olaj, de sokkal finomabb is.

Mindig jól átsütöm, mert a kisgyerekeim is szeretik, éppen ezért alacsonyabb hőfokon, több ideig tart a folyamat.

Az, hogy mennyi ideig, relatív, mert erősen függ a berendezés típusától (gázon hamarabb készül, elektromos tűzhelynél lassabban), a zsiradék hőfokától és a kenyér vastagságától, illetve attól, mennyire szereted sülten.

2016. febr. 21. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!