Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Gázpalack cserénél ez tényleg?

Gázpalack cserénél ez tényleg?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kertes házba költözünk. Gáz nincs bevezetve,palackoznunk kell.Férjem mondta, hogy apjától látta hogy kell. Annyin döbbentem le,hogy a végén úgy ellenőrzi hogy szivárog-e a gáz hogy egy gyufát körbe járat a csőnél,szelepnél. Én úgy gondolom hogy ez egy nagyon nem jó ötlet,édesapám soha nem csinált ilyet. Szerintem ezt így nem szabad. Szerintetek?

2016. febr. 17. 20:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
végül is ugyan mint ha mikor a gáztűzhelyhez tartod a gyufát és mikor belobban a láng felrakod az ebédet főni.
2016. febr. 18. 12:41
 12/14 anonim ***** válasza:

Szokás szerint, aki nem ért hozzá, az lepontozza azt, aki ért hozzá...

Én tanultam gázokról anno, ezért bármit nem lehet velem megetetni.

Az oké, hogy nem ez a legprofibb megoldás, lehetne venni egy ezresért gázszivárgást ellenőrző spray-t, ami háztartási használatban elég egy életre (feltéve, hogy nem megy el belőle a hajtógáz), és ezt könnyű és kényelmes használni. De a gyufás módszer is gyakorlatilag veszélytelen, a robbanás veszélye nulla. Ezt középiskolai fizikaórákon is el szokták mondani a kémiatanárok. Hogy miért van így, azt már leírták, de összefoglalva:

A szivárgó gáz csak akkor robban, ha egy bizonyos töménységet elér, de egy másik töménységet nem halad meg.

Ha megnyitás után egyből nézi az ember, akkor - hacsak nem sziszeg nagyon-nagyon hangosan, amit jól hall, aki nem süket - így nem tudja a robbanási töménységet elérni a helyiségben, legfeljebb fél óra után.

A palackban lévő gáz töménysége új állapotban sokkal-sokkal magasabb a maximális robbanási töménységnél, tehát az sem tud robbanni. Ráadásul, visszaégni sem tud, a benti nagy nyomás miatt, még huzamosabb ideig égve sem lesz robbanás a dologból. Ha meg ilyenkor kéznél van egy konyharuha, akkor főleg nem. Vagy ha egyből elzárja az ember.

2016. febr. 19. 11:59
 13/14 anonim ***** válasza:

Teljes mértékben egyetértek az előttem szólóval, a semmihez nem értők lepontozzák azokat, akikkel nem egyezik a véleményük.

Létezik olyan is, hogy nyomás alatt lévő gázcsövet hegesztenek lánggal, méteres láng kicsap, és mégsem robban fel.

Előbb tanulni kéne, aztán okoskodni.

2016. febr. 19. 15:18
 14/14 anonim válasza:
Nekünk rendszeresen úgy szállítja ki a futár, hogy nincs rajta védő folia a gázpalack csonkján, néha van néha nincs miért...?
2017. jan. 10. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!