Gázpalack cserénél ez tényleg?
Szokás szerint, aki nem ért hozzá, az lepontozza azt, aki ért hozzá...
Én tanultam gázokról anno, ezért bármit nem lehet velem megetetni.
Az oké, hogy nem ez a legprofibb megoldás, lehetne venni egy ezresért gázszivárgást ellenőrző spray-t, ami háztartási használatban elég egy életre (feltéve, hogy nem megy el belőle a hajtógáz), és ezt könnyű és kényelmes használni. De a gyufás módszer is gyakorlatilag veszélytelen, a robbanás veszélye nulla. Ezt középiskolai fizikaórákon is el szokták mondani a kémiatanárok. Hogy miért van így, azt már leírták, de összefoglalva:
A szivárgó gáz csak akkor robban, ha egy bizonyos töménységet elér, de egy másik töménységet nem halad meg.
Ha megnyitás után egyből nézi az ember, akkor - hacsak nem sziszeg nagyon-nagyon hangosan, amit jól hall, aki nem süket - így nem tudja a robbanási töménységet elérni a helyiségben, legfeljebb fél óra után.
A palackban lévő gáz töménysége új állapotban sokkal-sokkal magasabb a maximális robbanási töménységnél, tehát az sem tud robbanni. Ráadásul, visszaégni sem tud, a benti nagy nyomás miatt, még huzamosabb ideig égve sem lesz robbanás a dologból. Ha meg ilyenkor kéznél van egy konyharuha, akkor főleg nem. Vagy ha egyből elzárja az ember.
Teljes mértékben egyetértek az előttem szólóval, a semmihez nem értők lepontozzák azokat, akikkel nem egyezik a véleményük.
Létezik olyan is, hogy nyomás alatt lévő gázcsövet hegesztenek lánggal, méteres láng kicsap, és mégsem robban fel.
Előbb tanulni kéne, aztán okoskodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!