Vízóra cserénél, ha hivatalosan intézzük, akkor a közösképviselő beleköthet valamibe?
Mit nem fogad el????
Nemrég cseréltettem én is a mellékmérőmet. A papírokkal elmentem a közös képviseletre, ott ráírták a fővízmérő adatait és aláírták meg lepecsételték.
Ehhez miért kellene a tulajdonos?????
Pláne, hogy a vízművek (legalább is a fővárosi tuti) a lejárt hitelességű mérőről nem csak a lakás tulaját, hanem a központi mérő fizetőjét (azaz a közös képviseletet) is ki szokta írásban értesíteni. Pont azért, hogy ők is tudjanak az adott mellékvízmérő hitelességének lejártáról. Ugyanis a közös költség emelkedik, ha valaki nem cseréli le időben. Nem hiteles mérő után már átalányt kell fizetni, mintha nem is lenne mellékmérő.
Az meg, hogy ki megy őhozzájuk az aláírásért tökmindegy, mert hivatalossá az a papír majd csak akkor válik, ha 1. leszerelték a mérőt és a szerelő cég is szignálja,
2. a vízművek is szignálja.
Ilyenkor azt hiszem megint ki fogják őket értesíteni, hogy megtörtént a hivatalos mérőcsere.
Egyébként ha tutira akarsz menni, akkor a legegyszerűbb ha csináltok egy pár soros meghatalmazást a tulajjal, hogy te viszed el aláíratni a papírt, hogy ne tudjon az a képviselő kellemetlenkedni. Aztán ragassza a homlokára :-)
Hogy a tulajdonosnak semmi aláírására nem lenne szükség, az szerintem nem túl valószínű. Lehet, hogy előfordulnak ilyen helyek, de nem lehet általános a dolog, szeretik hivatalosan intézni a dolgokat.
Oké, hogy te megbízható ember vagy, de nem mindenki ilyen, előfordulhat olyan eset, hogy a szerelő valamit nem hivatalos módon csinál, pl. egyszerűen elfelejti leplombálni az órát. Te mint megbízhatatlan lakó aláírod, hogy rendben van minden. Két hónap múlva elköltözöl, aztán a következő éves leolvasásnál a tulajdonost akarják büntetni/perelni, hogy lopja a vizet. Na de az ő aláírása nincs rajta a papíron. Ő aztán előkeres téged, te megint csak nem akarsz fizetni, jöhet a pereskedés. (Kivéve, ha a kiköltözésnél aláírtátok, hogy az óra plombája sértetlen.)
Mivel a tulajdonos tartozik felelősséggel az óráért (kivéve, ha hivatalosan bejelentett lakója van az adott ellenőrzési ciklus teljes ideje alatt), ezért a cégek nem szeretnek belemenni bizonytalan helyzetekbe, inkább a lakótól kérnek egy aláírást.
4-es, ezt írta a kérdező: "Amikor lesz a csere, akkor a tulaj itt lesz és ő fogja aláírni."
Tehát ő csak azt akarja(ta) intézni, hogy az üres papírt(!) a fővízmérő "tulajdonosának" a képviselője, azaz a közös képviselet szignálja alá. (mert nekik is alá kell írniuk)
Ő mint bérlő semmit sem akar aláírni, azt majd ahogy írta, a tulaj fogja.
Oké, bocsánat! :)
Egyébként nem vagyok diszleksziás, ezt mégis sikerült átugranom...
Hozzászólás törölve (lenne, ha lehetne).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!