Mi lehet a baja a láncfűrészemnek?
Elektromos gép, vágás közben megakad a fában, a lánc éles jól van beállítva rajta, egyik ismerősöm azt mondta a belsejében fogaskerék (vagy valami alátét) törhetett el, na most ha ez a hiba áll fent érdemes még ezzel javítanom? (olcsó kategóriás MTD)
Kölcsön adtam egy közeli rokonomnak így kaptam vissza, szerinte ő rendeltetésszerűen használta...Tudom hogy gagyi gép de előtte is ilyenem volt csak az betörtek hozzánk és elvitték az évekig gond nélkül bírta.
Tehát vágás közben megáll a lánc, és ilyen kreppegő hangot ad? Akkor az kb. a műanyag fogaskerék, lement róla 3-4 fog.
Új fogaskereket nemigen érdemes venni, amit a neten láttam, majdnem 10 E Ft.
Viszont ha a Vaterán vagy a Jófogáson tudsz venni bontottat, valami leégett motorú gépből, szerintem 2-3 E-t érdemes rászánni, ha amúgy mindene jó.
Műanyag fogaskerék egyébként minden elektromos fűrészben van, akár Husqvarna, akár Stihl. Két okból is:
1. Zárlat esetén ne legyen megrázó élmény ellenőrizni a láncfeszességet.
2. Ne a villanymotor legyen a leggyengébb láncszem a hajtási láncban. (Benzinesnél ugye legrosszabb esetben lefullad, ha nem old a kuplung, de a villanyos leég.)
Különben ismereteim szerint az újabb kori Stihl-ek is tele vannak műanyaggal, meg a végletekig elkönnyített fémekkel, ezért is nem szeretik már annyira a profik.
# 8
Nyilván azt én sem állítom, hogy az MTD meg a Stihl ugyanolyan műanyagot használ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!