Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ti szerettek kertes házban élni?

Ti szerettek kertes házban élni?

Figyelt kérdés
2016. jan. 21. 13:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
76%
Nem különösebben, egy nagy lakásban simán elvolnék ugyanígy.
2016. jan. 21. 13:45
 2/13 anonim ***** válasza:
73%
Abszolút. Annyira, hogy egy panelben ki sem bírnám. Igaz, én anno falun nőttem fel.
2016. jan. 21. 13:45
 3/13 anonim ***** válasza:
80%
Mondhatni imádom.Gyerekként társasban nőttem föl lakótelepen,albérletben is laktam panelban.Mit mondjak,nem hiányzik.
2016. jan. 21. 14:20
 4/13 anonim ***** válasza:
95%
Kertes házban nőttem fel, imádtam. Most társasházban lakok, nekem így olcsóbb, kényelmesebb. Sokszor hiányzik, hogy jó időben kiüljek a hintára olvasni, sütkérezni a napon. Viszont egyáltalán nem hiányzik a kora reggeli hólapátolás, járdák leszórása fagy esetén, kertészkedés. Imádnék kertes házban élni, de be kell látnom, hogy az én lusta életvitelemhez nem a legmegfelelőbb. :)
2016. jan. 21. 14:24
 5/13 A kérdező kommentje:

Másfél éve vettük ezt a házat, több, mint húsz évembe került, míg meg tudtam győzni a férjemet. Rettenetesen nehezen állt rá, ő társasházban nőtt fel.

Nagyon-nagyon szeretek itt lakni, és ami remek, már a férjem sem költözne vissza a társasba. Mindenki le akart beszélni róla, hogy már idősek vagyunk hozzá, rengeteg munkával jár a kert, no meg a hólapátolás, fűtés, stb.

A gyerekek, unokák ide sokkal többször jönnek, nyáron minden héten többször grillezünk, bográcsozunk, szalonnát sütünk. Épp az előbb jöttem be a hólapátolásból (az idén "már" másodszor kellett havat lapátolni).

Csak a nagy mínuszokban fűtünk fával, de egyelőre még a begyújtás is élvezet számomra.

A kert kicsi, csak pihenőkert, fűvel, fákkal. Kéthetente egy fűnyírás, és mindig rendezett.

Hatalmas fedett teraszunk van, tavasztól őszig kinn tudunk reggelizni.

Egyszerűen nem tudok betelni vele.

2016. jan. 21. 15:19
 6/13 anonim ***** válasza:
66%
Nagyon. A már elmondottakon kívül imádom, hogy tavasztól őszig, ha kint vagyok az udvaron, kertben lehet a szomszédokkal beszélgetni, jó időben esténként hol egyikünknél, hol másikunknál kiülünk az udvarra és megbeszéljük a dolgokat. Sokat segítünk is egymásnak például ilyenkor télen felváltva lapátoljuk a havat, nyáron csereberéljük a növényeket, terméseket. Valahogy jobban kialakulnak a kapcsolatok, mint a társasban, mert itt nem csukjuk magunkra az ajtót, amikor hazamegyünk, hanem a kert és az udvar miatt többet találkozunk, látjuk egymást.
2016. jan. 21. 15:28
 7/13 anonim ***** válasza:
81%
Kertvárosban születtem, ott laktam sokáig, aztán egy ideig panelban. Rémes volt, ráadásul válás lett a vége. Amikor lehetőségem volt rá, vettem egy kis kertes házat magamnak. Díszkert, fűnyírás, sövény nyírása. hólapátolás, virágok. Nincs vele sok munka (fiatal ház).
2016. jan. 21. 17:45
 8/13 anonim ***** válasza:

A ház sokba kerül, macerás, munkás, meg minden.

Ezzel együtt szeretem :D Pokol lenne lakásban.

Évtizedekig laktam lakásban, soha nem szoktam meg, nem az én világom. Nekem ház és kert is kell, ha lusta vagyok és nehéz, akkor is :D

2016. jan. 21. 19:08
 9/13 anonim ***** válasza:

Nekem nincs hólapátolás vagy járdaszórás. Nincs járda, csak egy kis földút, ahol hóban senki sem jár.

Akinek nem kell kert, csak ház, az vehet olyat, aminek csak egy csöpp betonozott udvara van, bár ilyenekből kisebb a kínálat.

Tudom, hogy egy kész lakást feleennyiért kaptam volna a megyeszékhelyen, mint amennyibe ez a még nem is elkészült kis alaposan átépített exnyaraló került itt 2 falu között, de ezzel együtt nem tudom megbánni.

2016. jan. 21. 19:10
 10/13 anonim ***** válasza:
49%
Mint a 4.irja. Nem lustáknak való. Annak ott a szükséglakás.
2016. jan. 21. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!