Kertes ház vagy panel? Melyiket is vegyük?
Volt egy idő mikor a tesómmal laktam(egy hónap még nálunk lakott a nagyi), életem legrosszabb hónapja volt. Ő már rég pasizott meg benne volt a kamaszkorban én meg akkor kezdtem el rendszeren maszturbálni. Mindketten borzalmasan frusztrált volt.
kb 10 éves korig oké az egy szobában élés, de amint valamelyik betölti a 10. évét akkor szét kell szedni őket
Nem érted , amit írtam.
A szeretet nem a szobaszámtól függ, de a nyugalom és stresszmentesség igen. Épeszű és jóérzésű szülő szeritem figyelembe veszi a gyerekei igényeit is. Minek 3., ha ennyire jelentősen a meglévő kettő életkörülményeinek a rovására megy, és így sincs elég szoba mert még hálótok sincs? Még hova lejjebb?
A szeretettel nem lesz boldog a gyermeked mikor 17 évesen az érettségire tanulna, de a mellette hisztiző 13 éves húgát kell hallgatnia aki a barátnőivel röhögcsélne valami tiniműsoron... És a választási lehetősége kimerül abban, hogy átmegy oda, ahol a másik tesótól nincs nyugta vagy a szüleitől.
Ez csak egy példa, de ilyen kényszerhelyzetekkel és lemondásokkal teli életet miért kívánsz nekik?
Márpedig az a helyzet, hogy nincs minden 3 gyerekesnek 150 nm-e... Igen, változnak az idők, de azért ha régen felnőttek az emberek egyetlen szobás házban, akkor talán ma sem halnak bele. Szerintem is fontos a saját szoba, de hogy azért ne legyen 3. gyerek, mert csak 3 szoba van, s aki ezt nem teszi, az felelőtleg meg tudomisén, az nekem erős.
Nos. Gondolom, olcsó környék, mi 8 milliónál drágábban vettünk egy totál átépítendő nyaralót is, lakott területektől távol... Ennél jóval olcsóbb környékek vannak, de nekünk itt kellett ház...
A lakásnak sok előnye van, de mit érünk vele, ha nekünk csak a ház elfogadható :D A házzal jóval több a munka és többet is kell rá költeni. Ez azért tág határok között változik, de mi a kicsike, füvesített kerttel, s az évi mindössze néhány fűnyírással is igencsak sok munkát találunk a kertben, pedig még csak nem is permetezünk. Teremni nem sok minden terem meg, itt nem olyan jó a föld, nullszaldósra nem jövünk ki, de azért az is jó, csak persze munka, állandóan locsolni nyáron (még jó, hogy kicsi a veteményes), ésatöbbi. Szeretem, hogy van kert, de van vele munka is.
Az is jó, hogy nincs fölöttem és körülöttem senki :) Évtizedekig laktam lakásban s nem tudtam megszeretni, megszokni.
20-30 perc nekem is közel van, nálunk ez 1 óra mindenre, beleértve a legközelebbi buszt, de ez is OK, vannak járművek és a friss levegő, erdő, tó fontosabb számunkra. Kinek milyenek a prioritásai.
Úgyhogy ezt igazából az ember maga tudja csak eldönteni, nyilván, mi maximum felhívjuk a figyelmet 1-2 pontra. S ugye nem mindegy, konkrétan hogy néznek ki az ingatlanok s környékük...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!