Kertes ház vagy panel? Melyiket is vegyük?
Én kertesbe mennék mindenképp. Csendesebb, nyugodtabb, nem hallod a szomszéd horkolását, fúrását, húsklopfolását, nem gyújtja rád a szomszéd a karácsonyfával stb. Gyerekeknek is jobb szerintem.
Kert miatt nem kell aggódni. Ha van kedved kertészkedni, akkor megtermelheted a krumplit, paradicsomot, répát, ha meg ehhez nincs kedved, akkor befüvesíted, ültetsz pár gyümölcsfát, építesz rá egy pavilont, süthettek szalonnát, bográcsozhattok, lehetnek nagyobb kutyáitok stb. Olyan lehetőségek ezek mind, amik egy panelban nincsenek.
Ha a ház rendben van amúgy, akkor én azt választanám, bár ez a 8 milliós ár nekem is nagyon kevésnek tűnik, függetlenül attól, hogy melyik településen található.
Szerintem az a 20-30 perc nem vészes távolság egyáltalán, főleg, ha van autótok vagy terveztek venni. Bár városiként azt mondom, hogy 20-30 perc gyalog is tökéletes. Én nagyon örülnék, ha ilyen közel laknánk bármihez is. :D
Ne haragudj hogy megkérdezem, de 70 m2-re hogyan akarnál benyomorítani 3 purdét? 3 szobában úgy, hogy 5-en lennétek?
Miért jó úgy ész nélkül gyereket vállalni, hogy a megfelelő körülményeket eszed ágában sincs biztosítani neki?
2-en voltunk testvérek, a szüleimmel együtt 4-en éltünk egy 80m2-es 3+1 félszobás panelban. KICSI, kényelmetlen, zavaró volt! Hova a fenébe akarnál ennél még egy szobával kissebb helyen 5 embert tenni?
A 110 m2-es ház még mindig nem túl nagy ekkora családnak, de legalább talán ki tudtok alakítani egy 4. szobát vagy félszobát, ha a gyerekek nagyobbak lesznek, és nem kell egymás hegyén-hátán felnőniük.
Panelt olcsóbb fent tartani, és mint írtad minden közelebb van hozzá. Ha kicsi akkor idővel könnyebb lesz kibővíteni(elég megvenni a szomszéd házat). Panelok mellett általában van játszótér meg a közeli parkban lehet szalonnát sütni ha akartok, így szerintem nem nagy hiány a kert, a garázsban még egy kis műhelyt is berendezhetsz ha akarsz, plusz a szomszédok sem látják mit csinálsz.
A családi háznak meg az az előnye, hogy nagyobb és könnyebb lehet kettébontani egy szobát(kamaszkor előtt érdemes szétválasztani a gyerekeket), könnyebb bulit rendezni, lehet medencétek, kutyátok
Nekünk is nagy kertünk volt mielőtt panelba költöztünk, de én nem szerettem annyira, a virágokat kerülgetni kellett fűnyírás közben, rengeteg idő volt lenyírni a füvet, ellapátolni a havat, összegereblyézni a leveleket, plusz hacsak nem 3 méter magas beton a kerítés akkor mindig belátnak a szomszédok
Pedig a 6. válaszadónak maximálisan igazat adok, a stílusát leszámítva!
Miért az a célod a gyermekeid felnevelésénél, hogy "megoldjuk" meg "lesz valahogy"? Ez nem jövőkép és szeretetteljes, felelős hozzáállás velük kapcsolatban. Nem annak kellene az elsőnek lennie, hogy a gyermekeid boldogok, kiegyensúlyozottak legyenek?
Márpedig az, hogy 68m2-en élnétek 5-en és ebből csak 1 személynek lenne saját kis szobácskája minden, csak nem jó alap egy egészséges, stresszmentes, boldog élet kezdetére.
Persze, 50 éve ez teljesen normális volt, de ma 2016-ot írunk, nem kell mindig arra hivatkozni, mi volt korábban. 100 éve 15-en is elvoltak 1 szobában, mégsem akarunk így élni ma, nem?
Mindenképpen a házat választanám emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!