Hogy mossak/tisztítsak egy hatalmas macit? 125 cm szerintem 5 kg, mosógép nem jöhet szóba, nem fér be, mit csináljak?
Kérdés, hogy a bélésanyaga bírja-e a vízben ázást.
Ha igen, akkor szerintem lazulj este egy kád forró vízben, aztán ha végeztél, önts még némi mosószert a vízbe, és áztasd be félórára a macit. Le is lehet súlyozni, hogy teljes egészében a víz alá kerüljön. Némi nyomkodás minden oldalról.
Ha kicsepegtetted, ültesd/állítsd a radiátor közelébe vagy két napra, és megszárad. (Tegyél alá egy nejlont, arra valami rongyot, hogy ha esetleg még tovább engedné a vizet.)
Az a baj,hogy ha ez egy normálisan megcsinált maci,akkor mozog keze~lába+a feje. Na most ez úgy van megcsinálva,hogy a végtagok tövénél,és a törzsben van 1~1 tenyérnyi fa,vagy műa. korong,így ezek vannak csavarral összefogva.Ha régi,akkor biztosan fa,ha kimosod,utána gndok lesznek vele.
Ha csak egy maci alakú bábu,nem mozgó,"egyben" testrészekkel,akkor felvágod,kiszeded a tömést,és úgy mosod ki...majd vissza,és bevarrni.
A szintén piszkos nagy leopárdot szerencsére nyáron tisztítottam (nem finomkodtam, be a kádba, egészen csuromvizes lett), az kánikulában pár nap alatt megszáradt a teraszon :)
Most neccesebb lenne, bizonyára inkább nedves ökörepés szivaccsal szórakoznék vele, hogy ne folyjon belőle a víz... Forró radiátor mellett bizonyára simán megszáradna. Egészen átitatva vízzel már nem tudom, mi lenne, én bizonyára nem merném úgy csinálni, bármennyire is jó egy forró radiátor. Lehet, hogy nem lenne gond, de lehet, hogy igen, ehhez nem értek.
Na igen, nyáron a 40 fokban, tűző napon 1-2 óra alatt megszárad, az tuti.
De most biztos nem, még konkrétan a radiátoron sem.
Felvágni, kiszedni a bélést... anyám... szedtél már szét valaha ilyesmit, vagy akár kiszakadt véletlenül valami? Sosem lesz ugyanolyan! Nem lehet úgy visszatömni, ahogy anno a gyárban megcsinálták.
Sajnos otthoni megoldás nincs télen, ha a mosógépbe nem fér be. Mondjuk egész biztos vagy benne? Ne azt nézd, hogy több, mint egy méter. Ha puha, be lehet gyömöszölni. Mozogni nem fog a dobban, de a víz, a mosószer, az öblítő ettől még jól átjárja. És ha ki van centrizve, akkor már tényleg megszárad 1-2 nap alatt.
Vagy a szomszédoknál, barátoknál ha van szárítógép, ma már elég sok háztartásban van, fél-egy óra alatt csontszárazra szárítja.
Ha ezek közül semmit sem tudsz megoldani otthon, akkor csak a tiszító marad. De az nagyon drága, arra készülj fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!