Mitől lehet büdös a mosógép?
semmit sem csinálsz rosszul, de a mosószer, öblítő maradékok és a koszos víz alul bomlani kezd.
mosd át 90 fokon 10-20dkg trisóval, ez fellazítja a szennyeződéseket, aztán 30 fokon 2-3dl hypóval, ez megöli a gombákat és sterilizálja a mosógépet. szükség esetén ismételd meg. fél évente érdemes kitisztítani,hogy a szerves anyagok eltávozzanak, és fertőtlenítsed a gépet.
Alul van egy nyílás , abban egy szűrő , amiben a mosott ruhából való piszkos
víz pang , és textildarabok, szöszmöszök is ott gyűlnek össze. Ott neked kell
takarítani, ha nem akarod, hogy később a szerelő 20-30 ezerért szétcincálja vagy kidobassa veled a gépet.Arra ügyelj, hogy jól zárd vissza azt a nyílást,
ne tudjon szivárogni a víz mosáskor!
Maximum 2 havonta kipucolom én is : kitisztítom a szűrőben fennakadt mindenfélét ,
kiitatom a vizet a nyílásból, amennyire tudom. 10 perc alatt készen vagyok vele.
Aztán 2-3 deci ecettel lefuttatok egy hidegvizes gyorsprogramot.
Az ecet oldja a vízkövet, szagtalanít is.
( Egyébként az ecet lágyítja a vizet, ruháról is leoldja a mosópor maradékát ,
úgyhogy néha öblítőként is használom.)
Vedd elő a mosógép vásárláskor kapott műszaki leírását, vagy ha az nincs meg ,
neten is lekérheted a tipushoz tartozó tudnivalókat: abban megtalálod ,
amit e művelet mikéntjéről írnak.
Talán ott kaphatsz további tippet: én ecetet használok és bevált.
Beszorult valahová egy kisebb ruhadarab és az bomlik ?
Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak! Az ecetes vizes mosás után ma megcsináltam a hipósat is, kitakarítottam a szűrőt és kerestem benne bomladozó valamit, de nem találtam! Most nem büdös...de kíváncsi leszek a folytatásra... Egyébként a mosógép teteje is mindig fel van nyitva szellőztetni!
Még egyszer köszönöm a válaszaitokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!