Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért nincs az utóbbi 10-15...

Miért nincs az utóbbi 10-15 évben épített lakásokban SPEJZ?

Figyelt kérdés

Az 'Amerikai' konyhákban megszűnik (NINCS?) a főzés alatti ételszag?

Az ezzel foglalkozó értékesítőktől erre nem kapok sem szakszerű, sem őszinte választ, mert mimdnyájan kényszervállalkozók, féltik a kenyerüket, ezért a hivatalos brossúrán kívüli magánvélemény is tilos.

Itt az alkalom, hogy elmondhatják a magánvéleményüket. Természetesen azok észrevételére is számítok, akik ilyen lakásokba költöztek, meg azokéra is, akik éppenséggel hiányolják az éléskamrát és nem tudnak - többek között - egy jóízű palacsintát sütni, mert a gőzét (szagát) beveszi a függöny és a drágább vagy olcsóbb ülőgarnitúra!

2010. márc. 23. 16:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%

A modern kor embere nem főz. Nincs rá ideje,hiszen dolgozik, akár napi 14 órát.A fennmaradó időben konditerembe jár, mert fenn kell tartani a sportos alkatot. Továbbképzi magát a szakmájában, stb.

Így marad a házhoz rendelés, netán készételek melegítése.

Bár a mai trend a saláták , magvak fogyasztása. Azt sem kell főzni.

Így semmi szükség elzárható konyhára, kamrára.

2010. márc. 26. 14:52
 12/18 anonim ***** válasza:
93%
Utolsó ez a legnagyobb baromság amit olvastam... Nem mindenki jár kondizni pláne 14 óra munka után nem tudom kinek van energiája. Nekünk egyben van a nappali, a konyha és az ebédlő de soha nincs ételszag nem tudom miről beszéltek... Az ablakok sem nyithatók vagy ami igen nem nyitom ki őket csak max a nappaliban az erkélyajtót de soha nem volt főzésszag
2010. márc. 26. 15:28
 13/18 anonim ***** válasza:
0%
Nem teljesen értem az összefüggést mert a spájz hiánya még nem feltétlen jelenti azt hogy a lakás amerikai konyhás?...
2010. márc. 26. 15:57
 14/18 anonim válasza:
0%

én nem szívesen főznék egy kis lyukban. Ételszag? Na és, ha nem bírod, szellőztess, vagy rendelj kaját. De még egy megoldás lehet, ha befalazod magad a tűzhellyel!

Amúgy meg nem értem, mi a bajod, ha annyira kell az a spájz, építs saját házat!

2010. márc. 26. 18:33
 15/18 anonim válasza:
100%

Sok lakásba a nappaliba lép be az ember. A tervezők is elég slendriánok ahogy nézem. A családi házunk tervezésénél tapasztalom, hogy nem nagyon szeretnek tervezni. Ha nem adsz neki rajzot amit szeretnél akkor elég béna dolgot tudnak összehozni. Most van a 4. tervezőnk, de már saját magunk által komponált rajzot kapott, az lesz a házunk.

A kivitelező meg mindenen spórol így a válaszfalakon is. Sok vevő a mi hány nm-t nézni, ha van kamra, akkor kisebb lesz a konyha vagy a nappali.

De nekünk is probléma a kamra elhelyezése, egy 140nm-es házban amibe csak a nettó laktér ekkora.

Vagy fényt vesz el, vagy hazavágja valamelyik teret.

Ha valaki szeretne utólag lakásba spezt, csinálhat ytongból vagy gipszkartonból is. Nincs nagy súlya. Bár hivatalosan biztos nem egyszerű, mert azt hiszem minden lakóval alá kell íratni.

2010. márc. 26. 20:37
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
Nekünk "amerikai" konyhás házunk van és nincs jobban füst és zsírszag, mint annak akinek külön van a konyha. Azért a zsírszag szerintem valamennyire a zárt ajtón is átszivárog. Engem nem is zavar, ha ételszag van a lakásban. Pedig sokat főzők. Ha kell csinálok egy kereszthuzatot és már ki is ment a szag. Viszont nem vagyok bezárva a konyhába, a családommal lehetek, akik a nappaliban vannak. Ez sokkal fontosabb, mint az, hogy ne legyen ételszag a lakásban. Ha legközelebb vennék, vagy építenék házat, lakást akkor is csak amerikai konyhásat szeretnék. A spejz meg nem függ össze az amerikai konyhával,nekünk is van.
2010. márc. 27. 08:42
 17/18 anonim ***** válasza:
0%

Előzővel értek egyet. Megfizethetetlen, hogy az ember nem elzárva, hanem a családja mellett főzhet, és úgy egy-egy vasárnapi főzésmaraton is jól esik. Ha pedig ételszag van, istenem. Ki lehet szellőztetni.

A spájz/spajz/spejz nálam is ételtároló kis helyiség, aminek nincs köze a főzéshez, szagokhoz. Nem lehet, hogy a kedves Kérdező az ún. főzőfülkére gondol???

Az borzasztó. Anyósomnak van, de nincs rosszabb, mint amikor nem férsz el a kis lyukban, ráadásul megfulladsz a főzés-sütés közben keletkező melegtől, gőztől....

2010. márc. 27. 09:58
 18/18 anonim válasza:
100%

Szerintem meg jó ha külön van az étkező és a konyha. Kis ficak 7-8nm ami egybenyílik az étkezővel. A nappali pedig teljesen elkülönül. 2m széles ajtóval zárható. A kajaszag pedig nem terjeng zárt ajtónál. Vendégek is aludhatnak így a nappaliban, ha sokan vannak és nem férnek el a vendégszobában. Pl. ha gyerekes család jön. Nekem az olyan nappali se tetszik ami az előszobából nyílik és ha a szobákhoz megyek a nappalin keresztül kell menni.

Ha a gyerekekhez vendég jön, akkor az étkezőbe vagy a nappaliba lehet a 2 generáció. A kert is megközelíthető mindkét helységből.

2010. márc. 27. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!