Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért nincs az utóbbi 10-15...

Miért nincs az utóbbi 10-15 évben épített lakásokban SPEJZ?

Figyelt kérdés

Az 'Amerikai' konyhákban megszűnik (NINCS?) a főzés alatti ételszag?

Az ezzel foglalkozó értékesítőktől erre nem kapok sem szakszerű, sem őszinte választ, mert mimdnyájan kényszervállalkozók, féltik a kenyerüket, ezért a hivatalos brossúrán kívüli magánvélemény is tilos.

Itt az alkalom, hogy elmondhatják a magánvéleményüket. Természetesen azok észrevételére is számítok, akik ilyen lakásokba költöztek, meg azokéra is, akik éppenséggel hiányolják az éléskamrát és nem tudnak - többek között - egy jóízű palacsintát sütni, mert a gőzét (szagát) beveszi a függöny és a drágább vagy olcsóbb ülőgarnitúra!

2010. márc. 23. 16:56
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
57%
Nekünk amerikai konyha van de van spejz, a kajaszag megvan de van páraelszívó
2010. márc. 23. 17:15
 2/18 A kérdező kommentje:

Ha nem titok, ez egy 66 m2 feletti lakás?

páraelszívó, páraelszívó, de a csukott ajtó - ahol a kettő között ég egy előszoba is van - mégis csak más!

És hogyan lehetett ezt megszokni?

2010. márc. 23. 17:33
 3/18 anonim válasza:
18%
kiment a divatból
2010. márc. 24. 15:16
 4/18 A kérdező kommentje:
Mihez képest? A Vasedényhez képest? Tán az előszoba is ki fog menni a divatból? Végül a fürdőszoba is? Bocsáss meg, kedves hozzászóló, ez nem érv, nem válasz!
2010. márc. 24. 17:10
 5/18 anonim ***** válasza:
75%

Sajnos a mai divat egyre inkább az lett, hogy nem főznek otthon az emberek, henem megveszik a készkaját a boltban. Hogyettől mennyi bajuk lesz, az meg senkit sem érdekel, mert ez az üzlet. Emiatt terjedt el az amerikaikonyha meg a spájznélküliség, pedig szerintem egyáltalán nem jó. Mi most építkeztünk egy odern stílusú házat, de rendes konyhánk van spájzzal.

Szóval a válasz az emberi lustaságban rejlik.

2010. márc. 24. 18:08
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

nekem nincs spájzom, mert kihasználhatatlan volt a kialakítása, ezért inkább egybenyitottam a konyhával. néha érzem a hiányát, de szerencsére van annyi tárolóhelyem, hogy a legfontosabbak így is elférnek.

am.konyhát én sem pártolom, igaz jól néz ki, meg jobban együtt lehet a család, ha anyuka nincs egész nap bezárva a konyhába, stb.

de mondjuk egy krumpli vagy palacsintasütés után elég kellemetlen szagok lehetnek, ami nem megy ki csak úgy...

2010. márc. 24. 20:00
 7/18 anonim ***** válasza:
Nekünk rendes konyhánk van spájzzal, de ezzel együtt az egész házban érezni, hogy mit főzünk éppen. A bútor és a függönyök viszont nem veszik át a szagát. Főzés után szellőztetünk egyet, és már el is tűnik a szag. Azt mondjuk nem értem, hogy a spájznak ehhez mi köze, ki az az őrült, aki bemászik a spájzba főzni? Az csak tárolásra való!
2010. márc. 25. 22:53
 8/18 anonim ***** válasza:
Lakásokban azért nincs spájz, mert annak az a lényege, hogy fűtetlen, hűvös helység, ahol az élelmiszert tárolni tudod. Ez családi háznál könnyedén megoldható, de emeletes házban, ahol a lakások minden oldalról fűtik egymást, képtelenség kialakítani ilyen helyiséget.
2010. márc. 25. 22:54
 9/18 anonim ***** válasza:

22:54-es kommentelőt annyiban kiegészíteném, hogy a többszintes régebbi építésű panelházakban a KGB doktrínák alapján nincs spájz, hogy ne tudj élelmiszertartalékot felhalmozni, és engedetlennek lenni...

lásd a Leigázás 45 pontja

[link]

2010. márc. 26. 10:21
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Hát kedves kérdező, ezt én sem értettem soha!

Nekem ugyan ránézésre tetszik, de épp a múltkor néztem meg egy házat. (Nem mintha lenne most pénzem költözni, csak valahogy jobb lett tőle a kedvem...) Abban is amerikai konyha volt (Meg még 3 másikban is!).

Ez egyben volt a folyosóval és a nappali szerűséggel. A szobák voltak külön, ott be lehetett csukni az ajtót.

Kérdeztem, hogy most ott főznek is rendesen vagy ez csak olyan összeütök valamit (kiveszem a dobozból és be a mikróba) konyha vagy ez a rendes konyha?

2 percig hülyén nézett rám az értékesítő de aztán mondta, hogy ez a rendes konyha itt lehet főzni. Illetve hozzátette, hogy ott vannak a nagy ablakok azt kinyithatom. Jó fej pasi volt, megmondta, hogy egyelőre egy függöny választja el maximum a konyha részt a többitől, és szerinte is ételszag van ilyenkor az egész házban. Mondta, szerinte ez olyanoknak való, akik este érnek haza és nem is főznek szinte soha, max egy konyhapultra van szükségük meg mikróra.

Illetve mondta, hogy előttem a lakást irodának használták a nagy nappali miatt. Ott volt valami cég irodája.

Szóval szerintem is ez olyanoknak való, akik nem igazán főznek. Azért lehet ez így valószínűleg, mert 1 mi minden hülye külföldi szokást átveszünk, holott itt semmi szükség rá 2 egyre több az olyan ember, aki nem főz hanem eljár étterembe vagy hozatja az ételt készen stb.

És ők is erre vannak berendezkedve.

Az, hogy nincs spájz engem nem zavarna, de igazad van elég érdekesek ezek a lakások.

Valahogy az elosztásuk is furcsa. Egyáltalán nem logikus, és nyakatekreten van az egész. Össze vissza kell mászkálni, hogy bejuss a szobába. Ami sokszor a konyhában szemben van. Hát nem tudom ki tervezi ezeket meg, de az se normális...

Én ugyan nem szeretek főzni sőt nem is tudok és inkább a munkámra koncentrálok, mint a főzésre de akkor is olyan házba költöznék szívesen, ahol a konyha külön van a ház többi részétől. Hiszen ott főzünk, pára van gőz van, ételszag van esetenként füst is. A konyha legyen ajtóval elválasztva és legyen rajta egy nagy ablak.

Rettenetes amikor az egész szobában olaj szag van és a ruhák is mind átveszik. Na meg a függönyök és aztán napokig ki sem szellőzik!

Aludni sem lehet és állandó hányinger kerülget...

Nem tudom miért nem gondolnak a normális emberekre is, miért csak azokra akik műkaját esznek és egy sütőt nem tudnak bekapcsolni.

2010. márc. 26. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!