OLyan hőmérő érdekel amelyik ha eléri a legalacsonyabb hőfokot azt megjegyzi. Ezt milyen néven kell keresnem? Van valami speciális neve, vagy hogy tudnék utánanézni, hogy hol lehet ilyent beszerezni?
Maximum-minimum hőmérő a neve.
Az analóg (amit az első válaszoló említett) folyadékos és csak az adott hely hőmérsékletét méri.
A digitálisak között hatalmas választék van (az áruk a folyadékosok alatt kezdődik)
Ezek általában a belső és a külső hőmérsékletet is mérik egyszerre (vagy vezetékes, vagy vezeték nélküli külső érzékelővel)
A legtöbbnek te nullázod le a maximum-minimum értékét, de van olyan is, amelyik 24 óránként automatiusan nulláz.
Az időjárás állomások meg páratartalmat is mérnek, sőt van olyan, amelyik csapadék mennyiséget is.
A neve minimum hőmérő.
Úgy keresd, hogy minimum-maximum hőmérő, min-max hőmérő.
Rengetegféle üzletben árulnak hőmérőket, én legutóbb egy optikai szaküzletben láttam ilyet.
Nekem ilyen van, tökéletesen működik:
Na, ebayen már 1000-ért van olyan digitális, ami gombnyomásra mutatja a min/max értéket, 1400-ért meg olyan, ami állandóan mutatja a három értéket:
De ezek a digitálisak nem túl pontosak (esetleg csak véletlenül), 1-2 fokot simán eltérnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!