Flakonban maradt testápolót hogyan lehetne kiszedni?
Figyelt kérdés
Adott egy éppen kiürült testápolós flakon. Kell majd valamihez nekem egészben, szóval szét nem vágom.
De maradt benne még elég vastagon a testápolóból. Már rázogattam, fejre állítottam napokra, de így sem jön ki belőle több.
Végső esetben meleg vízzel megoldom, és akkor majd tudom használni.
De hogy ne vesszen kárba a maradék cucc.... Van erre praktikátok? Oldható valamivel a testápoló úgy, hogy azután magamra is kenhessem?
2015. nov. 8. 08:55
1/2 anonim válasza:
Ha ennyire sűrű, hogy a flakon fejre állításával sem hajlandó a kupak felé elmozdulni, akkor egy bonyolultabb megoldás lehet csak hatásos: a centrifugálás. Be kell tenni egy háztartási ruhacentrifugába egy réteg ruhára aszimmetrikus elhelyezésben úgy, hogy a kupak a dob irányába mutasson az elméleti tengelytől kifelé, azaz centripetálisan és a másik irányban egy nagyjából azonos tömegű valamivel, pl. hurkává tekert kéztörlővel ellensúlyozni. Ezután az egész dobot fel kell tölteni megfelelő mennyiségű ruhaneművel. El kell indítani a centrifugát és választani kell egy 5-10 percen centrifugálási időt. Ezután meg kell nézni, hogy eredményes volt-e a beavatkozás, a kupak irányába nyomódott-e a flakonban levő testápoló úgy, hogy a flakon megnyomásával kinyomható legyen a benne levő anyag. Nem biztos, hogy egyszerűen meleg vízzel kimosható a testápoló, mert feltehetően zsíros sűrű emulzióról van szó, ami jó esetben csak valamilyen detergenssel (pl. mosogatószer) szolubilizálható.
2/2 anonim válasza:
Jó forró vízzel + zsíroldóval (szappan, mosogatószer) kell lögybölni. Legalább 10x.
A centrifuga. Nem segít sokat, max annyit, hogy még valamennyit fel tudsz használni belőle. De az az olajos vegyszer attól még benne marad,az egész belső felületen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!