Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Flakonban maradt testápolót...

Flakonban maradt testápolót hogyan lehetne kiszedni?

Figyelt kérdés

Adott egy éppen kiürült testápolós flakon. Kell majd valamihez nekem egészben, szóval szét nem vágom.

De maradt benne még elég vastagon a testápolóból. Már rázogattam, fejre állítottam napokra, de így sem jön ki belőle több.

Végső esetben meleg vízzel megoldom, és akkor majd tudom használni.

De hogy ne vesszen kárba a maradék cucc.... Van erre praktikátok? Oldható valamivel a testápoló úgy, hogy azután magamra is kenhessem?

2015. nov. 8. 08:55
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha ennyire sűrű, hogy a flakon fejre állításával sem hajlandó a kupak felé elmozdulni, akkor egy bonyolultabb megoldás lehet csak hatásos: a centrifugálás. Be kell tenni egy háztartási ruhacentrifugába egy réteg ruhára aszimmetrikus elhelyezésben úgy, hogy a kupak a dob irányába mutasson az elméleti tengelytől kifelé, azaz centripetálisan és a másik irányban egy nagyjából azonos tömegű valamivel, pl. hurkává tekert kéztörlővel ellensúlyozni. Ezután az egész dobot fel kell tölteni megfelelő mennyiségű ruhaneművel. El kell indítani a centrifugát és választani kell egy 5-10 percen centrifugálási időt. Ezután meg kell nézni, hogy eredményes volt-e a beavatkozás, a kupak irányába nyomódott-e a flakonban levő testápoló úgy, hogy a flakon megnyomásával kinyomható legyen a benne levő anyag. Nem biztos, hogy egyszerűen meleg vízzel kimosható a testápoló, mert feltehetően zsíros sűrű emulzióról van szó, ami jó esetben csak valamilyen detergenssel (pl. mosogatószer) szolubilizálható.
2015. nov. 8. 11:10
 2/2 anonim ***** válasza:

Jó forró vízzel + zsíroldóval (szappan, mosogatószer) kell lögybölni. Legalább 10x.

A centrifuga. Nem segít sokat, max annyit, hogy még valamennyit fel tudsz használni belőle. De az az olajos vegyszer attól még benne marad,az egész belső felületen.

2015. nov. 8. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!