Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Zajos szomszédok, sok gonddal....

Zajos szomszédok, sok gonddal. Mit lehet ellenük tenni? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés
Panelben lakom immáron 4 éve, vidékről családi kertes házból költöztem fel, és igen már az elején tapasztaltam hogy milyen vékonyak a falak. Ezzel addig nem is volt problémám, mert a két mellettem lévő idősebb szomszédok sosem zajongtak, azt sem lehet hallani, mikor otthon vannak. De az alattam lakók egyszerűen mindenki mást úgymond lesz*rnak, folyamatosan csapkodnak minden ajtót, nem egyszer beleremeg a padlóm annyira becsapják az ajtókat, nem egyszer volt már hogy este 10től éjjel 2ig tartó "beszélgetéseket" folytattak, ami olyan hangos volt hogy szó szerint felébresztett álmomból, kutyájuk is van aki állandóan ugat ha valamit hall, természetesen éjjel is. Bármikor mentem le nekik szólni emiatt, mindent tagadtak, azt mondták én vagyok túl érzékeny ezekre. Körbekérdeztem a mellettük és alattuk lévő szomszédokat, mindenki panaszkodott rájuk. A "kislány" régebben mélynyomóval bömböltette a zenéjét a nap minden napszakában, bármikor voltam otthon reggel, délben este, mindig lehetett hallani, volt hogy a lakásszövetkezet elnökét (jóban vagyok vele) hívtam már fel telefonon, hogy ugyan nézzen már rájuk, szóljon már rájuk, mert olyan hangos a zene. Egyszer rájuk szólt, akkor kikapcsolták, másnap kezdődött elölről. Mit lehet ezekkel kezdeni? Azért nem hinném hogy panel lakásban ennyire mindent meg lehessen engedni maguknak, hisz nem egyedül élnek, és az éjjeli zajongásnak is vannak határai, és van olyan dolog hogy csendháborítás.

2015. okt. 1. 08:39
 1/6 anonim ***** válasza:
51%

Az ilyenek nem fognak megváltozni, minden házban van jó pár ilyen hülye, alkalmazkodásra képtelen tuskó.

Nem akarlak elkeseríteni, de semmi nem fog használni. Időlegesen megoldás lehet, ha szólsz a közös képviselőnek, vagy ha nagyon hangosak, a rendőrségnek, de hosszabb távon ők lesznek a nyertesek, mert az ilyenek le..arnak mindent és mindenkit, a magyar jogszabályok pedig olyanok, hogy ezt bátran meg is tehetik.

Mondanám, hogy költözz, de sehol nem vagy kibiztosítva az ilyen barmok ellen.

2015. okt. 1. 09:03
 2/6 anonim ***** válasza:
Ez nem rendőrségi, ez jegyzői hatáskör. Csendháborításért be kell panaszolni, bizonyítani kell, ez lehet véletlenszerű, hivatali szemrevételezéssel, időben egyeztetett szemrevételezéssel, vagy tanúkkal. Ha elég sok tanút viszel, akik alátámasztják a hangos életvitelt, akkor felszólítják őket, majd ha nem hagyják abba, akkor a jegyző elkezdi megbüntetgetni őket. Talán az majd segít. Nem túl hosszú procedúra. Érdemes belevágni.
2015. okt. 1. 09:13
 3/6 anonim ***** válasza:
jegyző birtokvédelem
2015. okt. 1. 09:16
 4/6 anonim ***** válasza:

Második az csak akkor járható út, ha van erre vonatkozó helyi rendelet, különben nem büntetgethet a jegyző.

Kérdező úgy keresd a rendeletet, hogy közösségi együttélésről szóló rendelet

2015. okt. 1. 09:17
 5/6 A kérdező kommentje:
Hát igen, főleg az a fajta emberek, hogy még ő vannak felháborodva ha szólni merek valamiért. Ők vannak felháborodva ha már nincs kedvem 20.-jára lemenni szólni nekik hanem le merek kopogni a padlón keresztül. Tegnap éjjel a kutyájuk miatt nem tudtam aludni, aki éjjel megint csak rázendített, reggel én meg hát ezért mindent lesz*rva, magassarkúban járkáltam a lakásban, miközben készülődtem munkába. Hát nem feljött a drága szomszéd szóvá tenni, mit járkálgatok hajnali 7 órakor, FÉL órán keresztül a lakásban magassarkúban?:D Az a FÉL óra, kemény 5 perc volt, mivel reggel sietve készülök, így mindig az órát nézem, szóval csak tudom. De az én k*va anyámat, hogy munkába merek készülni reggel 7kor, mert ő meg akkor aludna. Azt hiszem, erősen el fogok gondolkodni ezen a birtokvédelmi dolgon.
2015. okt. 1. 10:16
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi. Ki kell nézni a gyenge pontjukat. Az a reggel lesz, és picit korábban kelsz, felveszed a fémsarkú cipődet, és dobbantsz fél órán keresztül. Általában aki lejjebb lakik az jár rosszabbul. Előnyben vagy. Vedd fel a kesztyűt, vagy birtokvédelmi eljárás. (de mehet a kettő párhuzamosan is)
2015. okt. 1. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!