Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mire számíthatok? Ma votak...

Mire számíthatok? Ma votak nálunk lecserélni a villanyórát. Majd mikor kinyitottuk a villanyóra szekrényt, én is a helyszínen voltam, a szerelő egyből szólt, hogy valami probléma van, mert a villanyórához tartozó biztosítékon nincs blomba.

Figyelt kérdés
Így azt az órát emelyiknél a biztosítékon nincs blomba le sem cserélték. Szóltak , hogy csinálniuk kell róla egy képet és eljuttatják az édászhoz és majd ők kijönnek leellenőrizni. No a kérdésem az volna, hogy annak tudatában, hogy a mi óránkat 100% ,hogy senki nem babrálta meg, mert házon belül van, kérdezem én hogy járhat e ezér valamilyen büntetés? elképzelhető, hogy az előző szerelő, nem rakott rá blombát?

#villany #óra #villanyóra #ÉDÁSZ #hogyakukaccsípjemeg
2015. szept. 11. 11:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
92%
A szomszédomnál óracserekor azt mondta a szerelő, elfogyott a plomba, néhány nap múlva hoz még egyet és felteszi. Az idős néni hitt neki, de soha többet nem látta... Pár hónap múlva kijöttek ellenőrizni, feljelentés, bírság, stb. a fia próbált pereskedni, de elvesztette, most a néni nyugdíjából vonogatják a többszázezres bírságot. Vérlázító.
2015. szept. 11. 16:41
 12/20 anonim ***** válasza:
42%

Ha nem az óráról hiányzik a plomba ,akkor csalásról szó sem lehet .Ha meg az előirásnak megfelelő kismegszakító van,akkor meg mi a probléma ? Nem terheltem jobban a megengedettnél a rendszert.Nem értem a

válaszolót sem ,miért kellene megbecsülni áramfogyasztást kifizetni ?

Nehogy már megvezessenek .

A fogyasztó nem köteles azt tudni,hány helyre és mennyi plombát kell felrakni .

Amit érdekesnek tartok,gondolom többször jöttek már órát leolvasni is .Ekkor nem vették észre.Nálunk ilyenkor is készül fénykép .

2015. szept. 11. 19:01
 13/20 anonim ***** válasza:
57%
nem emlékszem nekünk volt-e a biztosítékon plomba, de nálunk is tegnap voltak cserélni, most az egész az óra a biztosíték meg amihez rögzítve van egybe van kötve.
2015. szept. 11. 19:18
 14/20 anonim ***** válasza:
72%

#2 vagyok!"A fogyasztó nem köteles azt tudni,hány helyre és mennyi plombát kell felrakni"

12-es ólvass vissza le írtam-nem jól tudod!4 A 13-szépen kiegészitette, a megszakitóval egyben van fűzve és plombálva, a papíron pedig leírva hány db a plomba!

2015. szept. 11. 20:42
 15/20 A kérdező kommentje:
Meglett a Probléma oka. a szerelő egy retardált! Egy éjszakai áram biztosíték volt blomba nélkül, amit az EON kikötött vagy 15 évvel ez előtt mert kiégett. Ám mikor ezt meglátta, egyből oylanokkal dobálózott, hogy ezt ellenőrizni kell nem e történt törvénysértés, nem e kötöttünk hátulról rá valamit. Úgyhogy várom az eonos vizsgálódást :D
2015. szept. 12. 00:01
 16/20 anonim ***** válasza:
53%
Volt leolvasás a csere előtt? Van erről munkalap és írásos jegyzőkönyv? Ha nincs, akkor meg fognak büntetni! Tették ezt 86 éves nagymamámmal, 100 ezres büntetést kapott. Tanúk előtt, fényképezve és hivatalos jegyzőkönyvvel szabad csak cserélni! ELMÜ volt a tettes.
2015. szept. 12. 14:03
 17/20 A kérdező kommentje:
Igen az óra állást leellenőriztem, lefényképeztem ( már többen ajánlották, hogy fényképezze le az ember az órát, több oldalról mielőtt a szerelők hozzá nyúlnának. Nem feltétlenül az állás miatt hanem ,a kamu karcolás meg gyanusítások miatt.) Szóval én bebiztosítottam magam, ha meg ennek ellenére is meg akarnának vágni, még mindíg előszedheti az ember a machetet :D haha csak vicc volt
2015. szept. 12. 16:01
 18/20 anonim ***** válasza:
57%
Nem vicc, én kikergettem őket a nagyi házából, amikor el akarták vinni az órát! Mocskos népség.
2015. szept. 13. 00:28
 19/20 anonim ***** válasza:
57%
Amikor eladtuk a másik házat, minden órát lefotóztunk és fel is írtuk az óraállást, ugyanez volt a másik háznál is. Átírásnál is fotózni kell. De még így is érhet kellemetlen meglepetés, ha kijönnek mindent ellenőrizni és szerződést kötni, aztán utólg kiderül, az előző tulajdonos átvert, 100 ezres tartozása volt! Mindez már átírás után. Ezért is kell a szerelőket, az éves leolvasást és minden mást is fotózni! Ez az egyetlen védelem a csaló alvállalkozók ellen.
2015. szept. 13. 12:43
 20/20 A kérdező kommentje:
Oké kint voltak ,megvizsgálták ,enm lessz büntetés. De poénkodtak , hogy kapnák be. :D "Miféle illegális vételezés folyik itt?" Majd annyit mondtak ,ha ég egy klapcsoló akkor fel kell őket hívni telefonon, nem magunk eloltani. Mert meg volt égve a kapcsoló egyik oldala. Ezt elébb el felejtettem leírni
2015. okt. 4. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!