Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Panelből sok év után kertes...

Panelből sok év után kertes házba költözők, ti hogy érzitek magatokat?

Figyelt kérdés
Hogy tetszik, hogy két fürdőszoba, két wc van, hogy fürdőkádban is fürödhetsz, de zuhanyozhatsz is, hogy kiülhetsz a teraszra,mehetsz a kertbe, stb?
2015. aug. 27. 14:13
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Mert ugye minden kertes házban két fürdő és wc van.

A kert, na az már a kertes ház része.

Előnye is van é hátránya is.

2015. aug. 27. 14:31
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

A panel fürdőkádban nem lehet zuhanyozni is mg fürödni is??? S én kertes házban nőttem fel,vécé ugyan kettő volt, fürdő nem.

Te most dicsekszel?

2015. aug. 27. 14:45
 3/8 anonim ***** válasza:
76%

Az egyik volt kolléganőm - aki világ életében panelban lakott a tizediken - a második gyereke születése után kiköltözött egy családi házba.

Következő évben találkoztunk és faggattuk, hogy ízlik neki a vidéki élet, ami annyira nem is klassz és nem is gondolt rá, amíg meg nem tapasztalta.

Az egyik az volt, hogy fázik a lába. :-) Ugyanis ők télen-nyáron mezítláb szaldgáltak a panelban, mivel a padló sosem volt hideg.

A másik, hogy kosz van. A kertes házba bemenve közvetlenül viszik befelé a sarat, latyakot, száll be a por.

A harmadik, hogy a havat nekik kell eltakarítani a ház elől. (pedig abban az évben alig esett)

Jól kinevettük (mi ehte buckalakók) és üdvözöltük a klubban. :-)

Megnyugtattuk, hogy lesz még így is, mert akkor még - egy év ottlakás után - olyan "elhanyagolható" problémák/meghibásodások még nem is jelentkeztek náluk, amiket ugyebár saját maguknak kell majd megoldaniuk, mert nincs közös képviselő aki intézkedik.

2015. aug. 27. 14:48
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én kertes házban nőttem fel, de utána sok évig laktam társasházban. Igazak azok a hátulütői, amiket egy korábbi válaszoló leírt, de a szabadságérzet sokkal nagyobb és fontosabb. Lustáknak nem ajánlom. :-)
2015. aug. 27. 15:09
 5/8 A kérdező kommentje:

Jó, hát lehet, hogy nem jól írtam ki a kérdést, én folyamatosan örülök ennek a háznak, ezt szerettem volna megosztani, de úgy látom, nem volt jó ötlet.

Ja, nem költöztünk vidékre, kertváros. Tavaly egyetlen egyszer sepertem havat, sajnos, nem hullott itt több hó.

Lehetne mezítláb járni télen is, padlófűtés is van.

Na, mindegy, nem írok ki itt több kérdést, jobb a békesség.

Szép napot!

2015. aug. 27. 15:21
 6/8 anonim ***** válasza:

Hát pont teljesen más előnyeit és hátrányait látom, mint te.

két fürdőszoba, két wc - nincs. Illetve wc igen, fürdő nem. De wc-ből is egyet használunk, a lenti az igazából csak vendég wc, szóval ilyen szempontból egyforma.

Fürdödni és zuhanyozni - wtf, ezt a panelban is megtehettem.

Terasz - nem nagyon különbözik az erkélyre kiüléstől...

Amit én személy szerint nagyon szeretek: MINDEN a házban úgy van kialakítva, ahogy mi megterveztük, építtettük. Az én ízlésem. Nem kellett előre meglévő falakhoz, stb. igazodni.

A szobák elosztása is szabad: nem 1 helyre tehetem csak a mosógépet, hanem bárhova, ahova tervezem. Nem 1 helyen lehet csak a konyha a vezetékek miatt, hanem bárhol, stb.

A fűtés, csövek, szigetelés, reluxa stb. olyanok, amilyennek szeretném, és nem kell az ocsmány, falból kilógó csöveket bámulni a panelban. Nem hallom a liftet, nem hideg télen és nem meleg nyáron. Nem csörög a fűtőtest. Nem hallatszik át, mit csinál a másik szobában a vendég, gyerek, stb.

Több, sokkal több hely.

És igen, a kert :)

(panelban nőttem fel, a férjemmel házat építtettünk).

Ami hiányzik: a központiság, a város közvetlen közelsége. Minden nagyobb távolságra van, nem úgy megy, hogy csak leugrom ide vagy oda.

2015. aug. 27. 21:33
 7/8 anonim ***** válasza:
mindenki szeret kint lenni a zöldben, és a saját kertedet úgy alakítod ahogy akarod nyáron este kifeküdhetsz a fűbe nézni a csillagokat, kísérletezhetsz érdekes növények ültetésével, barkácsolhatsz stb.
2015. aug. 27. 23:32
 8/8 anonim ***** válasza:
Én világéletemben kertes házban éltem, amikor váltottam, akkor is csak ez jöhetett szóba. Mi a hátránya? Folyamatos munka, barkácsolás, kertgondozás, kicserélt villanykörték, visszaszerelt konnektor, eldugult mosogató, festés: meg kell oldanod, mert a tied. Nincs közös képviselő.
2015. aug. 29. 00:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!