Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Beázás vagy csőtörés? Víz...

Beázás vagy csőtörés? Víz vagy szennyvíz? Honnan jön a víz?

Figyelt kérdés

Adott egy családi ház,tavaly tetőcsere,idén külső szigetelés,színezés.Júliusban az 1 hetes esőzés után megjelent egy vizes folt a wc falán,középtájékon.(A fal egy bizonyos magasságig csempézve van, a csemzézett rész fölött jelent meg a folt) Azonnal vízvezetékszerelőt hívtam,mert csőtörésre gondoltam.A szaki azt mondta,kizárt,ott nincs a környéken sem vízvezeték,csak jóval lentebb,a víz pedig felfelé nem folyik.Figyeljem a foltot,h terjed e,aztán meglátjuk.Bejött a kánikula,a folt szépen kezdett kiszáradni.Most viszont,ahogy bejött ez az esős idő,újból elkezdett terjeszkedni,most már kétszer akkora.Tehát gondolom akkor ázik valahonnan?A folt nem a plafonon van,és nem is határoló falon.Tetőtérben voltam,nem látom nyomát beázásnak.Honnan a bánatból jöhet a víz??Milyen szakit hívjak? Teszek fel képet.

Lehet, hogy a csempézett rész alatt is vizes a fal, csak nem látszik? Bár a fugákon sincs jele víznek.Szennyvíz dugulás volt 2x is a nyáron - lehet szennyvíz csőrepedés? Ennek ellent mond, hogy a folt akkor nőtt a kétszeresére. amikor a ház napokig üresen állt, és szakadt az eső.A szennyvíz folt ugye pedig csak használat után "terjeszkedik".A képeken a cső az gázcső.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2015. aug. 21. 23:14
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Régi házakban a WC mögé beépítettek olyan szellőző csövet, amelyiknek a túlsú vége a padláson van, illetve kivezetve a tetőre (eresz aljára). Ha valahol megsérült a tető, oda folyik bele az esővíz.
2015. aug. 22. 18:31
 12/12 anonim ***** válasza:
2015. aug. 22. 18:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!