Septifos por használható a gél helyett csőtisztításra?
Figyelt kérdés
Ha mondjuk oldottan öntök a lefolyókba szétosztva összesen annyit, amennyi az emésztőbe egyébként is kell, akkor segíthet leoldani a csőről a kirakódást? Úgy értem kell ehhez még gélt is venni? Mennyi ideig ne használjam az adott lefolyókat ilyenkor?2015. ápr. 10. 13:50
1/8 anonim válasza:
" a csőről a kirakódást"
Ezt inkább csőgörénnyel szokták megoldani.
2/8 A kérdező kommentje:
Nem vészes, nincs dugulás, csak kezd lassulni, ilyen takonyszerű, de ragaszkodó izé piszkálható ki a csővégből az emésztőnél. Nem akarok ganézni vele, meg költeni se rá. Elvileg ez a cucc cseppfolyósítja. Az érdekel, hogy elég lenne-e mondjuk egy éjszakára magára hagyni a csövekben az oldatát, vagy mondjuk érdemes-e dugaszolni a csővéget, vagy esetleg tök fölösleges? Kipróbálom, ha nem mutatkozik tapasztalat és beszámolok róla, csak jó lenne a helyes módon megúszni a kotrást, már ha van erre helyes mód. Alapvetően zsíros lerakódás lehet, talán hajgubancok és mosogatószer-rohadvány is...
2015. ápr. 10. 19:51
3/8 anonim válasza:
A Septifos egy baktérium, ami lebontja a szennyvízben lévő trutyit. Nem azonnali hatású, és nem igazán csőtisztításra való.
A magasnyomású mosó a 15 méteres csőtisztító adapterrel segíthet neked.
4/8 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy átfűzök azon a pár méteren egy vékony drótot, belül rákötök valami rongyot kerekre úgy, hogy azért el ne akadjon, aztán kicsit pörgetve áthúzom rajta felcsavarva valami fadarabra a drótot és közel ugyanott leszünk... :) Első próbálkozásom megvolt, a heti nem nagy szennyvízmennyiségre tekintettel kapott egy kanállal (a rendes adagolókanalával) a fürdőszoba közepén a lefolyóba, ahonnan kifelé nem annyira megy, mint kéne. Öntöttem rá langyos vizet, hogy menjen a kifolyó csőbe a por, míg saccra elég jutott arra a pár méterre. Reggel látszott, hogy van még por ott bőven, kapott egy mosógépes menetet, amivel elbírt felhabzás nélkül, aztán este fürdés után leengedve a vizet épp olyan gyorsan megtelt, mint előtte. Második menetben egy adag oldott porral próbálom meg. A koszolás a végső eset. :)
2015. ápr. 12. 22:02
5/8 A kérdező kommentje:
Próbáltam oldva is, nem hozta meg az áttörést, pár napig vártam rá, és egész éjszakára a csőben hagytam előtte. Ma aztán egy régi drótkötelet letekergettem a korhadt fadarabokról, amikre rá volt csavargatva, és kiegyengettem, kivéve a rugószerű végét, aztán kintről befelé nekiálltam görénykedni vele. Egyszercsak kotúzuhatag, azóta nem tudok annyi helyen csutkára nyitott csapokkal vizet engedni, hogy feljöjjön a víz a fürdőszobában. Laza.
2015. ápr. 16. 17:51
6/8 anonim válasza:
Azóta se próbáltad a septifost port, hogy működik-e?
7/8 A kérdező kommentje:
Kisebb dolgokra pár ismétléssel jó lehet. Van nekik lefolyótisztítójuk is, azt nem próbáltam, mert elvileg ugyanaz takonyban.
2022. jún. 23. 16:25
8/8 anonim válasza:
Én nem oldottam fel langyos vízben, csak beszórtam a lefolyóba és ráengedtem egy kis vizet, de ott ragadt az összes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!