Mi az a passzívház?
Nem az emberek hője és az elektromos eszközök fűtik fel, pont ezért nem válik nyáron hőkatlanná.
A hőszigetelése ás hőtárolása kiváló,a hőmozgása meg közel nulla! Ezt a korszerű hőcseréles levegőztető elevén alig tud ingadozni a hőmérséklet.
Nyáron a falak/ablakok kiváló hőszigetelése kint tartja a meleget,ugyanúgy ahogyan télen meg a hideget.
Egy 500w-os hajszárító,meg 1 pc nem fogja fel fűteni neked a házat katlanná,mert ez még nudli mennyiség.
Tulajdonképpen a neten fellelhető irodalom alapján nekem is mindig hasonló kétségeim támadnak, mint a kérdezőnek.
Ugye arról van szó, hogy amikor odakint -10 fok van, akkor is minimális hőigénye van egy passzív háznak. És azzal indokolják, hogy a bent használt elektromos berendezések és a bent lakók testmelege is fűt.
Namost váltsunk évszakot, és ne -10 fok legyen kint, hanem +35, szóval 45 fokkal melegebb van. Ekkor hova fűti fel a berendezések, és a testmeleg az épületet?
Tartani szeretnénk - az egyszerűség kedvéért -20 fokot. A differencia ehhez képest télen 30 fok lefelé, nyáron 15 fok felfelé. Józan paraszti ésszel is belátható, hogy nyáron bizony hűtenem kell az épületet, mert a falakon befelé (a hőszigetelő réteg által megengedett értékben) áramlik a meleg, és még a télen fűtésre használt elektromos eszközök melegétől is meg kell szabaduljak, ha nem akarok bent melegedni.
Többen alpári egyszerűséggel írják, hogy a szigetelés megfogaja a meleget. Márpedig én olyan szigetelésről még nem hallottam, hogy zérus legyen a hőátbocsátási tényezője...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!