Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi az a passzívház?

Mi az a passzívház?

Figyelt kérdés
Ahogy én értem ezek olyan házak, ahova nem kell fűtés. De áram ugyanúgy kell, talán még több is, mint egy átlagos házba, vagy honnan lesz energia a háztartási gépekhez és a ház működéséhez szükséges gépekhez?
2014. ápr. 22. 21:42
 1/7 anonim ***** válasza:

Olyan ház, ami 0kg CO2 kibocsájtással rendelkezik, nem jelent környezetterhelést.

Ez elérhető több módon is, de a leggyakoribbak:

Napelem szolgáltatja az áramot, a HMV pedig napkollektorral, illetve puffertárolós vegyestüzelésű rendszerrel. A nyílászárók és a szigetelés korszerűsége mindenképp fontos.

Bizonyos áramszolgáltatóknál lehetséges "zöld áram" vásárlása, ami megújuló forrásokból származik, így mondhatni az is nulla kibocsájtást ad úgy. Persze csak papíron származik abból, nem jön külön vezetéken, de papíron te azt veszed, azt is számolod kibocsájtásba.

Kérdezheted: hogy-hogy nulla a CO2 kibocsájtás ha a fát eltüzeled. Úgy, hogy a fa korábban megkötötte azt a szén-dioxid mennyiséget amit az elégetéssel kijuttatsz a légkörbe, és amit a következő fa ugyanúgy meg fog kötni, és abból építi fel a saját testét.

2014. ápr. 22. 21:48
 2/7 anonim ***** válasza:
80%

A passzívház az, ami megfelel a passzívház-követelményeknek, elő van írva a szigetelés és a valamilyen módszerrel kiszámolt maximális energiaigény s bizonyára még pár paraméter, rég olvastam erről... A passzívházakban is szokott lenni fűtés, elég extra az az eset, amikor egyáltalán nem kell.

Áramra szükség van, hogyne, aztán hogy ezt megtermelik-e valamilyen módon, az más kérdés. Van ún. nulla energiaigényű ház is, ott meg kell termelni, a passzívháznál nem kötelező.

2014. ápr. 23. 00:26
 3/7 anonim ***** válasza:
A passzívházban a benne lakók, valamint a világító, konyhai, és egyéb technológiai berendezések termelik a hőt. Semmi köze a vegyes tüzeléshez és a CO2 kibocsájtáshoz.
2014. ápr. 26. 07:00
 4/7 A kérdező kommentje:
Bocsánat, hogy csak most írok. Akkor végül is ha jól értem az egész arról szól, hogy jól van szigetelve és meg van oldva, hogy ne fulladjanak meg bent az emberek. Köszönöm a válaszokat!
2014. máj. 3. 00:55
 5/7 anonim ***** válasza:
Passzívházban nem lehet megfulladni,mivel a hővisszanyerős szellőző alap,hogy legyen a házba,még ablakot se kell nyitni,célszerű fix ablakokat rakni,a még nagyobb hatékonyság érdekében.S egy passzívház nem csak a szigeteléstől passzív,hanem az elektromos berendezésektől is,ezeknek is A++ kategóriásaknak kell lenni.
2014. máj. 16. 17:47
 6/7 anonim ***** válasza:
53%
Fix ablakokat passzívházba se raknék, helyiségenként egy nyitható ablak nagyon alap az én szememben, plusz a fene se fog szellőztetőt használni, ha elég kinyitni az ablakot, ez az energiafogyasztásnak is jót tesz. Persze jó a hővisszanyerős szellőztető, ha lesz rá keret, nekünk is lesz, télen és kánikulában azt fogjuk használni, de kellemes napokon nem. Van, ahol mindig az a jó, mert kint zaj és benzingőz van, de nálunk nem ez a helyzet. Tudom, hogy van, aki nagyon a fix ablak mellett van, lehet, hogy egyes esetekben jó is az, nekünk több szempontból sem. Pedig egy passzívházba illő szigetelésű, gyönyörű és nagy nyitható faablak húzós összeg, ezt tapasztaltuk :D Hát még több.
2014. máj. 16. 19:15
 7/7 anonim ***** válasza:
Ebben igazad van.Én is csak hallottam itt a neten.Most,hogy újra olvasom,úgy célszerű,hogy az ablak nagy része fix,s csak egy kis része nyitható.Illetve nyáron éjszaka célszerű a nyitott ablak.
2014. máj. 17. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!