Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hány fok van a lakásotokban/há...

Hány fok van a lakásotokban/házatokban, s mennyire megoldható lehűteni ebben a melegben?

Figyelt kérdés
2015. júl. 4. 20:26
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
78%

De miért ne panaszkodhatnánk? Ha valaki nem szereti a nyarat...

Az eső meg a hó miatt is mindig sipákolnak, pedig ősszel meg télen az a normális.

2015. júl. 4. 20:51
 12/30 A kérdező kommentje:

Én is szeretem a nyarat:)

Csak feltettem egy kérdést:)

2015. júl. 4. 20:56
 13/30 anonim ***** válasza:
78%

Tetőtérben lakunk, légkondi és ventilátor nélkül simán van 30+ a lakásban.

Ha meg elindítunk minden rendszert akkor meg a pénztárcámnak lesz 30+

Szóval várom azt a "rezsicsökkentést".

2015. júl. 4. 21:27
 14/30 anonim válasza:
70%
Jelenleg 29°C, de nem panaszkodom. Egy késő estéli szellőztetés, és lejjebb megy. De azért nappal nem kellemes bent ülni...
2015. júl. 4. 21:29
 15/30 anonim ***** válasza:
70%

25 fok van, légkondival. Legfelső emeleti, déli fekvésű lakás, klíma nélkül 30+ lenne, az tuti. Bár egyébként a légkondit csak délután kapcsoltam be, ment kb. 2-3 órát, aztán ki. Egyébként meg lefekvés előtt sarkig tárok minden ablakot, és reggelig nyitva van. Akkor mindent becsukok.

Nem értem azokat az embereket, akiknél egész nap nyitva az ablak, félig lehúzzák a redőnyt, és akkor azt hiszik, hogy hűvös jön be... hát nagyon nem. Még most is határeset, de lassan nyitom az ablakokat. Korábban csak a meleget engedtem volna be.

Egyébként én nagyon utálom a nyarat, a szüleimnél ilyenkor mindig leköltöztem a szuterénba. Ott jó. De a 100+ éves házuk is átmelegszik, ha sokáig van kánikula és éjszaka se hűl le a levegő. Ősszel, télen nem panaszkodom, ilyenkor viszont szenvedek. Ezért elengedhetetlen volt, hogy legyen hűtése a lakásnak. Korábban volt, hogy be se tudtam menni dolgozni, mert annyira rosszul voltam a melegtől és a kialvatlanságtól. Akkor már inkább fizetek magasabb villanyszámlát a megkeresett pénzből :D

2015. júl. 4. 21:35
 16/30 anonim ***** válasza:
90%
Jelenleg lent 23, fent az emeleten 25+. Klíma nélküli, átlagos szigetelésű családi ház. Nappal redőnyök le, ablakok be. Éjszaka kereszthuzat. Egyébként a mostani kánikulák tűrhetőbbek szerintem, sokkal jobban és hamarabb lehűl a levegő reggelre (legalább is itt).
2015. júl. 4. 21:47
 17/30 anonim ***** válasza:
55%
Családi ház, a lakásban 25 fok van. Nincs légkondi, sem kereszthuzat, csak az előszoba ajtó van nyitva. Még nem melegedtek át a falak szerencsére.
2015. júl. 4. 22:13
 18/30 anonim ***** válasza:
Többgenerációs ház. Van szuterén, ott mindig kellemes hűvös van. A félemeleten van a nappali, az még nem melegedett be. Az emeleten lakom, ott ma 29C volt, most azért ülök még itt a nappaliban, mert az összes ablak nyitva lesz fenn éjfélig, úgy 25C-ig visszamegy ilyenkor. (Engem nem zavar a meleg, de több állatot is tartok, nekik kellene, hogy hűvösebb legyen - fel meg nem mehetek, mert csak egy ablakon van szúnyogháló, szóval nem égethetem a lámpát.)
2015. júl. 4. 22:58
 19/30 anonim ***** válasza:
70%
Amikor 16 fok volt hajnalban, kifagyasztottam a lakást, most 20 fok van még. Dél felől árnyékolást teszek fel.
2015. júl. 5. 02:51
 20/30 anonim ***** válasza:
54%
6: Amikor éjjel 2-kor bejöttem az utcáról, annál kb. 3 fokkal hidegebbet találtam a lakásban.:) Szóval ilyenkor isten ments, hogy kinyissam.:)
2015. júl. 5. 02:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!