Szégyenlem az otthonomat, mit tegyek?
Sziasztok! :)
Szóval mi elég sokat költöztünk két falu közt anyukám és mostohaapukám miatt. Amikor (elvileg utoljára) ide költöztünk, csak egy, a falu végén lévő lepukkant kis házat sikerült vennünk és már lassan 4 éve itt lakunk, de még alig haladtunk az felújítással. Két szoba, konyha, fürdő, wc, egy kis folyosó és előtér van a házunkban. 4-en vagyunk testvérek szóval mi osztozunk az egyik szobán a szüleiné pedig a másik. Ami a legjobban szemet szúr és idegesít a házunkban, hogy nincs kerítés. Csak a kis tartó oszlopai vannak meg a beton. A házunkban nincs parketta se linóleum, bár van szőnyeg, de kilátszik, hogy alatta csak beton van. A fürdő sem épp egy gyönyörü helyiség, a mérete megegyezik a wc-vel szóval a wc túl nagy a fürdő pedig túl kicsi. Bár arról, hogy hogyan néz ki a ház, az előző tulajok tehetnek, de a szüleim már igazán tehettek volna valamit ennyi idő után.
Az a baj, hogy most vagyok abban a korban, hogy barátbőimmel egymáshoz járkálunk és persze a fiúk is képben vannak. Én viszont ide szégyenlem lehozni akármelyik ismerősömet is. Eddig csak 2 barátnőm volt nálam, de ők tudják, hogy nem állunk valami fénysen az anyagiak terén. Szóval nem tudom, hogy mit tegyek akkor, ha a barátnőim le szeretnének jönni hozzám vagy majd a barátomat be szeretném mutatni a szüleimnek. Nem tudom mit tegyek. Engem ez nagyon zavar. Köszönöm a válaszokat :)
Hát igazából semmi érdemi dolgot nem tudsz tenni. Legfeljebb leülsz a szüleiddel megbeszélni, hogy nincs pénzetek a felújításra, vagy mi a helyzet.
Válogasd meg, kit viszel haza. Akiről úgy gondolod, hogy lenéz majd a ház miatt, azt ne vidd haza. Akit hazaviszel, azt meg készítsd fel, hogy most elég lepukkant a ház, még felújítás előtt vagytok.
Nálunk is ilyen volt. Aztán folyamatosan egyre rosszabb lett, de az én szüleim állandóan elverték a pénzt italra, itt ez volt az ok.
18 évesen leléptem, vissza se néztem. Most már saját házam van, messze jobb mint ahol felnőttem.
Sajnos ez a sok szenvedés nyomot hagyott bennem, nem tudok olyan lenni mint az átlag ember.
Köszönöm a válaszokat :) A legjobb barátnömnek el merem mondani, de a többieknek már nem :/
Kedves 3-mas...Sajnálom, hogy ez történt veled, de remélem, most jobban megy a sorod :) Én is mihamarabb elköltözök innen, amint lesz diákmunkám :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!