Tényleg megbüntettnek azért, hogy nincs levakolva za új házam és úgy lakok benne?
szia!
én 3 éve kaptam lakhatási engedélyt-hitelböl épitkeztem-és feltétele volt/ bele is írták/, hogy egy éven belül be kell színezzem a házat különben akár 100000 ft-ra is megbüntethetnek. De már akkor mondta a kedves hölgy aki kint volt megnézni az "elkészült" házat, hogytényleg tartsam be az idöpontot, mert mindig kijönnek az önkormányzattol / XVII/ leellenörizni. De ha nem tudom addig megcsináltatni akkor hosszabitást kell kérjek az önkormányzattól. Két éven át kértem is, majd a második után elfelejtettem és a lejárt idöpont után 1 héttel!!! már jöttek is lefotozni a házat-gondolom a bírság kiszabásához bizonyítékként. viszont én akkor gyorsan másnap leadtam ujból az egy év halasztási kérelmet/egyedülálló, gyermekét egyedülnevelö, kevés fizetés, sok hitel stb... /ujból megkaptam az egy évet, de már most tudom, hogy jövö tavasszal ujból kérni fogom, mert nem lesz pénzem beszinezni.
szóval szerintem írj kérvényt, mert komolyan veszik. Hiába a mi házunk sajnos beleszól az önkormányzat csak azt nem tudom miböl szinezzem be, mert nekem is 800000 ft lenne a befejezés :-(
A lakhatási engedély megadásánál szabhatnak ki határidőt, a megyei főépítész, és ha ez nem teljesül(t), és halasztást sem kérsz, elvileg előfordulhat.
Ezt elsősorban ú.n. kiemelt övezetekben figyelik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!