Ápolási díj megszűnte, vs védendő fogyasztói státusz. Mit tudok tenni?
Ápolási díjat kaptam évekig, ezért mindenhol védendő fogyasztó voltam. Lejárt a védendő státuszom, a szolgáltatók kiküldték a hosszabbításhoz a nyomtatványt. Viszont. Március 1.-vel megszűnt az ápolási díj, jelenleg nem kapok semmit, de az Önkormányzat nem tölti ki a papírt, mert már nem létezik az ápolási díj. 22eFt-tal kevesebb a bevételünk, mégis elesünk a védendő fogyasztói státusztól is? Mit tudok tenni?
Légyszi, segítsetek, mit tegyek?
Tévedés de információ hiány mitt rajtad kívül még sokan tévednek!
Az ápolási díj nem szünt meg csak átnevezték és átalakították!
Az alanyi ápolási díj változatlanul maradt csak március 1.-től nem az önkormányzat hanem a járási hivatal hatáskörébe tartozik.
A méltányossági ápolási díj megszűnt de helyette több más ellátási formával(amik szintén megszüntek) egységesítették és március 1.-től települési támogatás néven igényelhető a helyi önkormányzatnál.
Méltányossági ápolási díj volt.
Azt mondták, mivel ezen a néven megszűnt, ezért nem töltik ki a szolgáltatók által kiküldött formanyomtatványokat. Mert azokon csak ápolási díj szerepel, települési támogatás nem.
Akkor más jogcímen - az új jövedelemfajtád után - lehetsz védendő fogyasztó.
De amúgy mire ó az Neked? Semmir enem jó a védendő fogyasztói státusz...
Nem, mert így nem tölti ki az Önkormányzat :(
Évente egyszer kérhetek részletfizetést, amire sajnos az éves elszámolásnál szükségem is van
Oh... de hát a Korményhivatalnál nem jártál? Oda tették most a rendszeres ellátásokat.
Kell lennie mindennek!
Tőlem már 2011-ben elvették az ápolási díjat, mert megszűnt.
Utána semmit nem kaptam.
(bár a kerületi újságban az volt, hogy senkit nem hagynak magára... hát köszi!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!