6 éves státusz mérésen 16 kg a gyerekem, tényleg ennyire borzasztó ez?
Egy éves csak a lányom, de szinte születésétől "ránézésre" ment a doki.
Ha muszáj volt felírnia, akkor vagy megkérdezte, hogy mi mit mértünk, vagy lemérte. Ő maga mondta, hogy ha alultáplált vagy túlsúlyos (tápszeres, elvi lehetőség megvolt a túletetésre), akkor azt látni rajta.
Egyébként én voltam kákabelű gyerek. Kaptam enni, de eléggé étvágytalan voltam, anyám meg a saját rossz gyerekkori emlékei miatt megfogadta, hogy soha nem fog evés miatt bactatni. Ha nem kértem, nem volt muszáj.
Rám a kamaszkor hozta meg a zsírréteget, de ettől függetlenül mindig egészséges voltam.
Ha azt nézem, hogy minket minden alkalommal piszkálnak, hogy kevés a súlya és 5 évesen 18 kg volt a fiam, akkor bizony elég kevés. Ehhez nekünk 115 cm társul. Elég vékonyka a fiam, de reggeltől estig meg sem áll, trambulinozik, ugrál, bicajozik, szaladgál... Este 7kor még alig tudom becibálni az udvarról. :D
Születésekor 2950 gramm volt.
a szomszédom pont tegnap mondta,hogy a lánya 6 éves s 15 kg.
Nagyon vékony,de egészséges a doki szerint.
nem tudom, hogy eltörölték már, de tény, hogy ezelőtt vagy 20 évig az iskolaérettség egyik feltétele a 110cm és a 18 kiló volt. szerintem nálatok ez lehet az egyetlen aggály (nehéz az iskolatáska, 16 kilósan nem fogja elbírni).
de persze vékony is :) nekem most az 5 évesem 120cm és 21 kiló. 3 évesen volt 113cm és 18 kiló, vékony, 3 évesen is vékony volt. de a magasságához annyira azért nem kirívó szerintem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!